Борсата в Антверпен залага на руските камъниЕвропейският съюз няма да

...
Борсата в Антверпен залага на руските камъниЕвропейският съюз няма да
Коментари Харесай

Диамантено вето на Белгия спира нови санкции на ЕС

Борсата в Антверпен залага на съветските камъни
Европейският съюз няма да включи ограничавания върху търговията с диаманти от Русия в новия осми пакет наказания против Русия поради лобиране на белгийски дипломати. Това оповестява европейското издание на “Политико ”, базирайки се на осведомени източници.

Официално Белгия даде обещание да не блокира глобите против вноса на диаманти. Едновременно с това държавното управление в Брюксел изрази опасения, че сходен ход може да навреди повече на стопанските системи на Европейски Съюз, в сравнение с портфейла на Русия.

Белгийските дипломати сполучливо са лобирали пред чиновници на Европейски Съюз да запазят скъпоценните камъни отвън листата със наказания, съгласно голям брой дипломати, осведомени с полемиките за глобите, разяснява “Политико ”.

“Тази позиция става все по-трудна ”, споделя неназован посланик от Европейски Съюз, представен от изданието.

Резултатът е, че Белгия - и нейната непоколебима поддръжка за промишленост, от дълго време обвързвана с автократи, диктатори и конфликтни зони - още веднъж е в неуместна светлина на прожекторите. Европейски Съюз към този момент глоби съветското злато и други първокласни артикули. И в този момент тези, които от дълго време упорстват за диамантени наказания, в това число балтийските страни, Полша и Холандия, се пробват да се нахвърлят, показва създателят на материала Иля Гриднеф.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР