Борисов призова Русия и Украйна към диалог Министър-председателят Бойко Борисов

...
Борисов призова Русия и Украйна към диалог Министър-председателят Бойко Борисов
Коментари Харесай

Борисов призова Русия и Украйна към диалог

Борисов прикани Русия и Украйна към разговор
Министър-председателят Бойко Борисов прикани Русия и Украйна към разговор по отношение на случая в Керченския проток, съобщи кореспондент на БГНЕС.

"С паника проследявам напрежението сред военноморските сили на Украйна и на Руската федерация в Азовско море. Винаги съм отстоявал тезата, че би трябвало да развиваме връзките си прагматично, на правилото на икономическите изгоди и спазването на разпоредбите на интернационалното сътрудничество", написа българският министър председател в профила си в обществената мрежа Facebook.

[b]"Призовавам сътрудниците от Украйна и Руската федерация за разсъдък и въздържаност, тъй като елементарно може да бъде премината границата, от която няма връщане обратно. В интерес на всички е напрежението да бъде преодоляно с разговор, а арестуваните моряци неотложно да бъдат освободени", прикани Борисов.[/b]

На 25 ноември три кораба на украинските Военноморски сили нарушиха в Керченския проток разпоредбите за прекосяване от Черно в Азовско море, съобщи ТАСС. Украинците също по този начин не реагираха по никакъв метод на предизвестията на съветските патрулни кораби, че навлизат в непознати териториални води. За да бъдат спрени, се наложи използването на оръжие. Трима военнослужещи на украинските Военноморски сили са леко ранени, оказана им е здравна помощ. Корабите са арестувани. В момента се води дело за нарушение на държавната граница на Русия.

Върховната Рада довечера гласоподава за въвеждане на изключително състояние от 30 дни в граничните провинции на страната, а също по този начин в морската акватория на Черно и Азовско море. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР