Борисов определи като глупости твърденията, че е скрил пътната карта

...
Борисов определи като глупости твърденията, че е скрил пътната карта
Коментари Харесай

Борисов - горд с Турски поток, който нарича Балкански, а си е...

Борисов дефинира като " нелепости " изказванията, че е скрил пътната карта за " Турски поток ".

" Това, че тече газ за Турция, Гърция, за Украйна, за Сърбия, за Унгария, за Северна Македония, се дължи единствено с помощта на нас. В Белия дом президентът на Съединени американски щати ми сподели - насърчавам те да направиш " Балкански поток ", твърди водачът на ГЕРБ.

 
Теменужка Петкова от едната страна на масата, а до нея - шефът на “Газпром ” Алексей Милер, подписаха въпросната пътна карта. Последва градежът на газопровода “Турски поток ”, чиято стойност беше над 2,5 милиарда лв. без Данък добавена стойност.

 

Когато третият постоянен кабинет на Бойко Борисов слезе от власт, се оказа, че пътната карта я няма.

 

Вчера заран хакерксата група " Bg Elves ", която споделя за себе си, че се занимава с българска контрапропаганда,, за който твърди, че е изчезналата пътна карта за развиване на газопреносната мрежа. Самата група се снабдява с картата, откакто до тях доближи масив от информация, съдържаща имейл кореспонденцията на Евгений Зобнин - консултант на Александър Бабаков, който е народен представител от съветската " Дума ".

 

ръководителят на гражданско съдружие " БОЕЦ ", което се занимава с обявяване на притеснителни данни към " Турски поток " още от 2019 година насам, удостовери, че документът, оповестен от " Bg Elves " е достоверен. Той уточни, че е виждал пътната карта преди две години в Министерския съвет. По думите му " пътната карта е една хронограма-инструкция от Кремъл към васалното държавно управление в България по какъв начин би трябвало да бъде построен Турски поток ".

 

" Заложили са за своите васали скорове, законодателни промени, решения на КЕВР, Министерство на енергетиката. Тази хронограма е изпълнена на 100% от Борисов ", и заключи: " Това е едно изложение на закононарушение ".

 

Документът е значим, защото след неговото сключване България построи за напълно наша сметка " Турски поток ", който държавното управление на Борисов наричаше " Балкански ", а на процедура си е чисто " Руски ". Въпросната тръба разреши на съветския президент Владимир Путин да заобиколи Украйна енергийно, а по-късно да я нападне пълномащабно.

България е вложила в построяването на " Балкански поток " 2 540 661 575,67 лв. без Данък добавена стойност. Изтеглили сме заем на обща стойност 535 500 000 евро от общо 10 банки. Очакваните доходи за 2021 година са в размер на 215 085 лв., а за 2022 година - 382 282 лв.. Най-оптимистичният сюжет за възвращаемост на инвестицията е от над 15 години. Това бяха формалните данни в отговор на служебния министър на енергетиката Андрей Живков към 28 юли 2021 година след депутатски въпрос от Мартин Димитров в 46-ото Народно заседание.

 

А другояче по " Турски поток " не тече и една молекула газ към България. Като изгода имаме само директни такси, съгласно специалистите - скромни по мярка. Дори и да не бяха противоречиви обаче, остава моралният въпрос - оказа помощ ли България на Путин да заобиколи Украйна, а по-късно да я нападне свиреп. съветски въздушен удар умъртви 12 души. Сред тях бяха брачната половинка и бебето на украински българин. Украинските българи са една от най-големите малцинствени групи в Украйна. Дори и да не бяха - естествено е да знаеш кой е агресорът в тази война. И е естествено да помагаш на Украйна по всеки вероятен метод.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР