Борисов и Заев ще подпишат договор за добросъседство на Илинден

...
Борисов и Заев ще подпишат договор за добросъседство на Илинден
Коментари Харесай

Вечерни новини: 20 юни

Борисов и Заев ще подпишат контракт за добросъседство на Илинден

Число
3.8 млн. лева е цената на 10 поръчки на Асоциацията на дунавските общини по европрограма за трансгранично съдействие с Румъния, за които организацията Антикорупционен фонд е сезирала ОЛАФ и българската и румънската прокуратури. Проектите са тествани от организацията след сигнал за очевидно повишена цена по една от тях.Съобщения за детонации на централната гара в Брюксел. Белгийската полиция заяви, че след подозрения за подготвяна бомбена офанзива, силите за сигурност в Брюксел са обезвредили лице, носещо колан с експлозиви, което е стреляло по военни. Станцията и централният площад на града - Grand Place са евакуирани. Няма известия за други жертви и потърпевши.
Говорител на полицията декларира че периметърът е обезопасен и всичко е под надзор. През март 2016 година 32 души починаха при офанзиви против летището и метрото в Брюксел, за които " Ислямска страна " пое отговорност.

България и Македония ще подпишат контракта за добросъседство за честването на Илинденско-Преображенското въстание в Македония на 2 август. За това са се разбрали министър председателите Бойко Борисов и Зоран Заев, който е на първото си публично посещаване в София. Заев сподели след срещата, че двете страни са доближили позициите за контракта, като е останало да се спогодят за общо празнуване на Илинденското въстание, с цел да се подпише документът. Той отваря вратите на Скопие за продължение на преговорния развой за присъединение към Европейски Съюз, защото България държи на контракта и ще разреши затварянето на глава " Добросъседство ". Според Борисов Македония няма опция с изключение на участието в НАТО и Европейски Съюз.

БДЖ ще получат бюджетна финансова инжекция от 224 млн. лева, с които холдингът да погаси повече от половината си насъбрани задължения към облигационери и кредитори, откакто Европейска комисия утвърди в петък държавна помощ за БДЖ, с цел да може железницата да организира плануваните промени и да се стабилизира. Парите ще бъдат отпуснати като безлихвен заем. Това потвърдиха заместител транспортният министър Велик Занчев и управлението на БДЖ, откакто ден по-рано новината заяви и транспортният министър Ивайло Московски. Сумата ще бъде възобновена в държавната хазна с предстоящите приходи от концесията на летище София. " Оттук нататък стартира тежката част - договарянията с Министерството на финансите и чертане на финансовите схеми, по които парите да доближат до сдружението ", уточни Занчев.

От сряда действа новата електронна услуга на Национална агенция за приходите - " Справка за изплатени приходи (различни от трудови) на физически лица ", която е налична с ПИК и с електронен автограф. Тя дава опция на физическите лица да ревизират дали за тях има подадени данни от предприятия и от самоосигуряващи се лица за изплащани приходи, разнообразни от тези по трудов контракт, като да вземем за пример възнаграждения. Електронната услуга дава информация също за типа и размера на изплатения приход, както и удържан налог.

Смесена изборна система, при която 120 депутати да се избират мажоритарно, а останалите 120 - от пропорционална листа, ще предложи Българска социалистическа партия. Проектът на левицата за ремонти в Изборния кодекс към този момент е подготвен и ще бъде разискван на съвещание на Националния съвет на партията в събота. След като бъдат утвърдени от социалистите, текстовете ще бъдат импортирани за разискване и гласоподаване в Народното събрание.

Фотограф:
Председателят на Върховен касационен съд Лозан Панов се отхвърля да употребява автомобил на НСО и ще употребява автомобил от парка на Върховен касационен съд. Това е неговата реакция, откакто стана известно постановлението, с което прокуратурата отхвърля да образува следствие за развитите болтове на колата на Панов. " Саморазвиване на болт при пътешестване при доста завои, позволете да кажа, е малко необичайно като извод ", счита Панов. Председателят на Върховен касационен съд напомни, че още в деня, когато с водача му са установили развитите болтове, се е обърнал към шефа на НСО Ангел Антонов, а на идващия ден е подал и писмен сигнал. И до през днешния ден той няма отговор. Панов сподели още, че не се съмнява в водача.

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание две претенции за събаряне на депутатски имунитет - на народния представител от ГЕРБ Димитър Гамишев и на сътрудника му от Българска социалистическа партия Манол Генов. Искането за Гамишев е по отношение на дело за злополука с породена гибел заради несъобразена скорост, което се е случило още през ноември 2014 година Искането за Манол Генов е за по-актуално следствие за пет случая на пазаруване на гласове в Асеновград на последните парламентарни избори. Срещу Генов има и обвиняване като съизвършител и подстрекател на основния проектант на Асеновград за предоставяне на нелегално позволение за строителство в предпазена околност - културно завещание. И двамата се отхвърлиха непринудено от имунитета си още в сряда. С Гамишев и Генов желаните имунитети в това Народно заседание стават шест.

Президентите на България и на Русия Румен Радев и Владимир Путин са провели телефонен диалог в понеделник вечерта по самодейност на българския държавен глава, заяви пресслужбата на съветския президент. От " Дондуков " 2 осведомиха за диалога половин час преди среднощ, като от известието се схваща, че Путин е приел покана от президента за публично посещаване в България през 2018 година

Европейският съд за правата на индивида (ЕСПЧ) излезе с решение, че законът в Русия, забраняващ така наречен гей агитация измежду малолетни, нарушава свободата на мнение, заяви " Асошиейтед прес ". В първата огромна правосъдна борба на съветски деятели, оспорващи закона, съдът постанови в интерес на трима хомосексуални деятели, които считат, че той нарушава свободата на мнение и е дискриминационен към хората с друга полова ориентировка.

Най-после е разгласен концесионерът на порт Солун

Гугъл пробва да стане платформа и за търсене на работа

Румънската държавна рецесия стана още по-оплетена

КФН предизвести потребителите за привиден капиталов медиатор

родената " Нокиа 3310 " към този момент е на българския пазар

Аржентина емитира световни облигации с падеж 100 години

Аржентина се включи в дребната група страни, предлагащи облигации с толкоз дълъг падеж, означи ведомството.
" По-близо сме до естествени страни като Белгия и Мексико, в сравнение с до Венецуела. Също като нея предходното държавно управление поемаше отговорности за 5 години с 15% рента ", сподели министърът на финансите Луис Капуто.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР