Бориславова коментира преговорите за нов кабинет по време на представяне

...
Бориславова коментира преговорите за нов кабинет по време на представяне
Коментари Харесай

Лена Бориславова: Без Рашков начело на КПКОНПИ, няма да участваме в правителството

Бориславова разяснява договарянията за нов кабинет по време на показване само че отчет на АКФ

"Ако не бъде признат Антикорупционният закон и Бойко Рашков за ръководител на КПКОНПИ, няма да дадем единодушие за присъединяване в съдружно ръководство ", съобщи Лена Бориславова, шеф на кабинета на премиера в оставка, съобщи БГНЕС.

Бориславова акцентира, че при съставянето на бъдещото държавно управление от „ Продължаваме промяната “ „ ще се управляват от общи политики и промени, не от постове “. Тя разяснява договарянията за нов кабинет по време на показване само че отчет на АКФ.

Министърът на правораздаването в оставка Надежда Йорданова, също взе присъединяване от събитието, само че бе сбита.

“От договарянията и от националното управление на “Демократична България” зависи дали партията ще упорства за председателския пост на Бойко Рашков и настоящата дефиниция на антикорупционния закон.”

Антикорупционният фонд (АКФ) показа за четвърти път своя Годишен мониторингов отчет върху активността на държавните институции против корупцията по високите етажи на властта, озаглавен „ Антикорупционни институции 2021: нулева година “.

Докладът проучва развиването на 49 основни следствия за корупция от прокуратурата и практиката на Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добито имущество (КПКОНПИ).

Анализът демонстрира ясно, че действителната картина на корупцията по високите етажи на властта остава скрита.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР