Борислав Цеков, преподавател по Конституционно право и основател на Института

...
Борислав Цеков, преподавател по Конституционно право и основател на Института
Коментари Харесай

Борислав Цеков: Другарю Живков, дори и вие не можете да ми забраните да ви обичам

Борислав Цеков, учител по Конституционно право и създател на Института за съвременна политика излезе с пост, отдаден на приемането на страната ни в Шенген. 

Във  Фейсбук Цеков се обснова и то много сериозно, по отношение на " пробива ":

Оставете родното блюдолизничество и брюкселско чиновничество, което лее дитирамби в жанр " Другарю Живков, даже и вие не можете да ми възбраните да ви обичам ", че щели сме били да минаваме по летищата без паспортен надзор гордо и със самочувствие.

И че така наречен " въздушен Шенген " бил величествен пробив на държавното управление, извоюван с доста сполучлива дипломация. Глупости! Това е тежък неуспех. Никак не би трябвало да ни интересува дали ще минаваме с паспорти по европейските летища или не.

Това, което е значимо, е дали хилядите камиони, които обезпечават стопанската система логистично, чакат дни наред по границите, а бизнесът губи камара от пари и време поради това. Това е значимото. А не дали сульо и пульо щял " гордо " да мине на летището в Берлин без надзор. Искането на Австрия да сме били приемели мигранти от Афганистан и Сирия, с цел да благоволят " да ни пуснат " в този " въздушен Шенген ", е скандално и унизително. България би трябвало да го отхвърли изрично. Не ни би трябвало подобен ненужен " въздушен Шенген " и то на такава цена. Защитете достолепието на България, а не се кланяйте раболепно на австрийската безочливост.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР