Борислав Цеков, фейсбукДълбока правна неграмотност демонстрира (за пореден път!) от

...
Борислав Цеков, фейсбукДълбока правна неграмотност демонстрира (за пореден път!) от
Коментари Харесай

Дълбока правна неграмотност демонстрира от парламентарната трибуна Никола Минчев

Борислав Цеков, фейсбук

Дълбока правна неначетеност показва (за следващ път!) от парламентарната естрада Никола Минчев, който за злощастие хунвейбините от „ смяната “ бяха конфигурирали като ръководител на предното Народно събрание. Обяви, освен това с самоувереност на последна инстанция, че видите ли, парламентарният устав от предния парламент си бил в действие, тъй като нямало преходна и заключителна наредба, която да го била ограничавала темпорално. За такова невежествено изказване студент по конституционно право не просто би трябвало да получи „ Слаб 2 “, само че и да бъде изпъден от изпита. Това са азбучни положения. Да, драги Минчев – не го написа в преходните и заключителни разпореждания. Другаде „ го написа “ – в няколко вагона с книги и процедура, само че ти си незапознат.

И дано най-сетне се приключи тази профанска процедура – някой си бил юрист, пишел контракти за продажба на жилища, на дялове в ООД-та, на свине и тем сходни – значима, само че нямаща нищо общо с конституционализма правна материя – обаче тръгнал да раздава мнения по конституционни въпроси, злоупотребявайки с институционалната си позиция и по този начин да заблуждава обществото и да внася нездравословен звук в системата. И да се постанова, ние, знаещите и опитните в материята, да хукваме да опровергаваме и да обясняваме. Защото сходни „ мнения “, като на въпросния Минчев, от вида: „ но в конституцията не го написа “, се непросветеност от най-ниска проба.

За следващ пьт ще кажа: когато има потребност от сърдечна интервенция не се върви на доктор „ уши, нос, гърло “, нали? Същото е в правото. Хайде малко всеки да си знае мястото, изключително когато става дума за конституционни въпроси, зад всеки от които стоят по няколко вагона с книги политическа и конституционна доктрина и процедура. Седнал ми наш Минчев, чийто юридически стаж и подготовка се изчерпва с работа в канторката на майка му по напълно други и много по-тривиални материи, да се произнася по конституционни тематики. Невежествено, естествено. Защото не е чел, не знае, няма опит и е незапознат в региона на конституционното право, парламентаризма и политическата философия. На тази хунвейбинщина би трябвало да се постави край!

 
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР