Борислав Михайлов беше преизбран за президент на Българския футболен съюз.

...
Борислав Михайлов беше преизбран за президент на Българския футболен съюз.
Коментари Харесай

Официално: Пети мандат за Борислав Михайлов

Борислав Михайлов беше избран отново за президент на Българския футболен съюз. Той завоюва доверието на делегатите на Извънредния конгрес, като получи 241 гласа. Основният му съперник Димитър Бербатов получи 230 гласа. Останалите двама претенденти за поста - Христо Порточанов получи 8, а Ивайло Дражев - 0.

Двама от общо шестимата претенденти за президент на Българския футболен съюз си направиха отказ в края на изявленията преди началото на гласуването.

Това са Христо Христов - президент на ФК Марица Пловдив, и мениджърът Георги Захариев, повдигнат от ФК Пирдоп.

В избора за президент на БФС останаха четирима - досегашният президент Борислав Михайлов, някогашният капитан на националния тим Димитър Бербатов, Христо Порточанов и Ивайло Дражев. Последният надвиши времето си за изявление и му беше изключен микрофона. Това вбеси колоритния Дражев, който заплаши да оспори избора в съда.

Делегатите гласуваа в осем секции от по 60 души. Преди това, по искане на Димитър Бербатов, се прегледа предложение във всяка от осемте секции да има наблюдаващи на всеки от кандидат-президентите. Това не е включено в правилника на Българския футболен съюз и провокира доста страсти и напрежение в залата.

В избора вземат участие 508 делегати. Очаква се резултатите да бъдат оповестени след 16 часа.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР