Борислав Михайлов беше преизбран за президент на Българския футболен съюз.

...
Борислав Михайлов беше преизбран за президент на Българския футболен съюз.
Коментари Харесай

Борислав Михайлов остава президент на БФС

Борислав Михайлов беше избран отново за президент на Българския футболен съюз. Това се случи на ексклузивен конгрес, провел се в Зала 1 на Националния замък на културата в София.



Така някогашният вратар на националния отбор, който стана четвърти в света на международното състезание през 1994 година, ще продължи да заема поста, който завоюва през 2005 година Това е четвърти път, в който Михайлов е преизбиран.

Той получи поддръжката на множеството делегати на изключителния конгрес - 241 гласа против 230 за Бербатов. Христо Порточанов беше подсилен от 8 клуба. По този метод не се стигна до балотаж.

Снимка: Lap.bg

След оповестяването на резултатите Бербатов се качи на сцената и съобщи подозрение в легитимността на конгреса. Той има искания за липса на 3 гласа.

Конгресът беше призован след подписка от 1/3 от клубовете у нас по самодейност на един от претендентите - Димитър Бербатов. Първоначално от БФС отхвърлиха настояването, защото видяха неточности в документите. След това обаче съдът разпореди конгресът да се организира.

Снимка: Getty Images / Isaiah Trickey

Без гласове от конгреса си потеглят Ивайло Дражев, Христо Христов и Георги Захариев.

Последният мандат на Михайлов беше много спорен. В края на 2019 година той подаде оставка откакто тогавашният министър-председател Бойко Борисов и министър на младежта и спорта Красен Кралев обявиха, че страната няма да работи с БФС, до момента в който той не се отдръпна.

Снимка: Lap.bg

През април 2021 година някогашният вратар отдръпна оставката си и съобщи, че ще довърши мандата си.

Въпреки упованията определеният през днешния ден (12 октомври) президент да ръководи единствено до 18 март 2022 година, за когато беше плануван постоянен избирателен конгрес на централа, в дневния ред на днешното събитие беше записано, че спечелилият ще ръководи в идващите 4 години.

Снимка: Lap.bg

До края на деня би трябвало да бъдат определени и новите членове на Изпълнителния комитет на БФС.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР