Борис Джонсън се оттегля от лидерската позиция в Консервативната партия,

...
Борис Джонсън се оттегля от лидерската позиция в Консервативната партия,
Коментари Харесай

Борис Джонсън подава оставка като лидер на Консервативната партия, остава премиер до есента

Борис Джонсън се отдръпва от лидерската позиция в Консервативната партия, само че ще остане министър председател до есента, заяви BBC.

Борис Джонсън беше заречен да „продължи“ след вълна от оставки от държавното управление поради управлението му. Но беше свикан да се отдръпна от висши членове на своя кабинет, в това число новоназначения канцлер Надхим Захауи.

До политическия безпорядък във Англия се стигна откакто тази заран съвсем всички министри от кабинета „Джонсън“ подадоха оставки. Оставките си оповестиха министърът по сигурността – Деймиън Хиндс, за пенсионното дело – Гай Опърман, на науката – Джордж Фрийман, на хазната – Хелън Уейтли, няколко заместител министри и висши представители на държавното управление. Така общият брой на чиновниците, напуснали кабинета „Джонсън“ надмина 50.

Малко след известието на ББС английският министър председател направи изказване на „ Даунинг стрийт ” 10.

„ Ясно е, че в този момент волята на парламентарната Консервативна партия е да има нов водач и затова – нов министър-председател ”, добави още Борис Джонсън.

„ Причината да се боря толкоз настойчиво през последните няколко дни, с цел да продължа да извършвам този мандат персонално, не беше просто тъй като желаех да го направя, а тъй като усещах, че това е моя работа, мой дълг, мое обвързване към вас “, сподели Джонсън.

„Опитах се да убедя сътрудниците си, че би било ексцентрично да сменяме държавните управления, когато реализираме толкоз доста и имаме толкоз огромен мандат и изоставаме единствено с няколко точки в социологическите изследвания. Съжалявам, че не съумях в тези разногласия и, несъмнено, е мъчително да не мога самичък да стана очевидец на толкоз доста хрумвания и проекти“.

Джонсън сподели, че да си министър-председател е „образование“, приветствайки многото новаторски хора, които е срещнал по пътя си: „Дори в случай че от време на време нещата в този момент да наподобяват мрачни, бъдещето ни дружно е златно. Благодаря ви доста “, добави той.

Джонсън приключи изказването си с думите, че до момента в който не бъде открит негов заместител, ще работи в полза на обществото.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР