Борис Джонсън обяви оставката си като лидер на управляващата партия,

...
Борис Джонсън обяви оставката си като лидер на управляващата партия,
Коментари Харесай

От пиянски скандали до златни тапети – куп скандали белязаха мандата Борис Джонсън

Борис Джонсън разгласи оставката си като водач на ръководещата партия, което е начало на процеса за избор на нов английски министър-председател. Той беше зарязан от министри и депутати от неговата Консервативна партия, които споделиха, че към този момент не е кадърен да ръководи след дълга поредност от кавги.

Аферата " Пинчър "
Масовите оставки от държавното управление тази седмица последваха обвиняванията на някогашен върховен държавен чиновник, че кабинетът на Джонсън е дал погрешна информация по отношение на минали обвинявания в полов тормоз против депутата Кристофър Пинчър.

През февруари Джонсън назначи Пинчър за заместител на основния уредник на депутатите на партията, давайки му основни отговорности. Миналата седмица Пинчър беше отхвърлен, откакто призна, че е предиздвикал други хора " да се усещат неловко " по време на пиянска вечер в първокласен лондонски клуб на консерваторите. Впоследствие стана ясно, че Пинчър е бил обект на обвинявания в полов тормоз в предишното, написа dnevnik.

От кабинета на Джонсън в началото споделиха, че министър председателят не е бил осведомен с съответни минали обвинявания против Пинчър. Въпреки това в понеделник старши някогашен държавен чиновник Саймън Макдоналд популяризира писмо, в което споделя, че е разследвал обвиняванията през 2019 година и е удостоверил недоволствата.
" Партигейт "
Терминът Partygate бе фиктивен, с цел да опише скандал с празненства, проведени в държавното управление, в това число в личния офис на Джонсън на " Даунинг стрийт ", за които беше открито, че са нарушили тогавашните строги правила, забраняващи групови събирания поради COVID-19.

Самият Джонсън беше санкциониран от полицията за наличие на празненство за рожден ден и беше заставен да се извини на кралица Елизабет, откакто стана ясно, че личният състав е купонясвал в резиденцията му в навечерието на погребението на брачна половинка й принц Филип през април 2021 година Тя седеше сама на погребението, защото близостта сред участващи в събитие на закрито беше неразрешена.

Доклад на върховен държавен чиновник съдържа неоправдателен доклад за поредност от противозаконни празненства по време на локдаун, като в детайли разказва случаи на несъразмерна консумация на алкохол и ексцесии от личния състав.

Парламентът към момента проверява дали Джонсън е заблуждавал законодателите неведнъж, когато отхвърля да е знаел за противозаконни празненства. Джонсън споделя, че по това време откровено е вярвал, че събиранията не нарушават закона, само че в този момент признава, че е бъркал.
Други полови кавги
Консерваторите на Джонсън бяха наранени от други кавги на депутати, упрекнати в полови нередности, в това число два, които доведоха до подаването на оставка на депутатите. И в двата случая консерваторите изгубиха последвалите изключителни избори, извършени предишния месец.

Консервативният народен представител Имран Ахмад Хан подаде оставка, откакто беше приет за отговорен в полово принуждение над 15-годишно момче. Нийл Париш, различен народен представител от Консервативната партия, подаде оставка, откакто призна, че е гледал порнография на телефона си в Камарата на общините два пъти, в " миг на полуда ".

Друг народен представител от Консервативната партия е задържан по съмнение в обезчестяване, полово принуждение и други закононарушения. Депутатът беше пуснат под гаранция през май и не е разпознат в медиите, с цел да се отбрани самоличността на хипотетичната жертва.
Аферата " Оуен Патерсън "
Миналата година комисията по етичните стандарти на Народното събрание предложи краткотрайно премахване на консервативния законодател и някогашен министър Оуен Патерсън за 30 дни, откакто откри, че е направил " фрапиращ случай на платена адвокатска активност ", като е лобирал от името на компании, които са му платили.

Първоначално консерваторите гласоподаваха в Народното събрание за прекъсване отстраняването на Патерсън и преразглеждане на процеса на следствие на законодатели. След обвиняващи го изявления в медиите Патерсън подаде оставка и държавното управление се отхвърли от препоръчаните промени. Консерваторите изгубиха изборите за мястото на Патерсън.
Разследване на ремонт
След ремонт на жилището на Джонсън на " Даунинг стрийт " - управителен от дизайнер на звезди и включващ златни тапети - английската изборна комисия санкции консерваторите със 17 800 паунда за това, че не са докладвали тъкмо даренията за заплащането му.

По-късно съветникът по нравственос на Джонсън разкритикува премиера, че не е разкрил някои известия, разменени с донора. Той обаче заключи, че Джонсън не е излъгал съзнателно за известията.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР