Борис Джонсън, който съвсем доскоро беше външен министър на Великобритания,

...
Борис Джонсън, който съвсем доскоро беше външен министър на Великобритания,
Коментари Харесай

Борис Джонсън оплю бурките и нападна Рамзан Кадиров

Борис Джонсън, който напълно до неотдавна беше външен министър на Англия, скандализира обществеността с изявленията си за бурките. По думите му, с облеклото си мюсюлманките приличали на „ банкови обирджии “ и „ пощенски кутии “, оповестява „ Дейли Мейл “.

Джонсън изрази мнението си посредством своята седмична колонка в английски вестник. Той подлага на критика държавните режими, където мъжете потискат дамите, и съобщи, че мюсюлманските забрадки за покриване на лицето служат за тормоз над дамите.

Той обаче, посочи, че не е склонен с решението на Дания, която забрани покриването на лицето, тъй като се притеснява, че това може да провокира неодобрение и да разпали радикализма.

Въпреки това Джонсън си навлече гнева на обществеността. Депутатът лейбърист Дейвид Лами предизвести, че Джонсън разпалва ислямофобия.

В публикацията си в „ Дейли Телеграф “ Джонсън написа: „ Ако кажете, че бурката е потисническа, тогава съм с вас. Ако кажете, че е необичайно и унизително да очаквате дамите да покриват лицата си, тогава изцяло съм склонен, и единствено мога да прибавя, че не мога да открия писано предписание, което да оправдава тази процедура в Корана. Ще отида и по-далеч и ще кажа, че е изцяло неуместно хората да избират сами да вървят като пощенски кутии. И изцяло ненавиждам всеки опит на което и да е, непроменяемо мъжко, държавно управление да поддържа такова проявление на „ невзискателност “. Особено пък необикновените проповеди на президента на Чечения Рамзан Кадиров, който споделил на мъжете в страната си да стрелят по дамите си с пейнтбол патрони, в случай че не покриват главите си “.

„ Ако студентка се появи в учебно заведение или университет на лекция, изглеждайки като банков обирджия, тогава оторизираните лица би трябвало да имат право да беседват с открити лица с тези, които желаят да се образоват “, прибавя той.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР