Борис Джонсън и Дейвид Камерън критикуват преместването на HS2 в Манчестър

...
Той продължи, като призова министър-председателя да изпълни обещанието за изравняване
Коментари Харесай

Той продължи, като призова министър-председателя да изпълни обещанието за изравняване през 2019 г., на което торите бяха избрани.

частно повдигна сериозни опасения относно перспективата, която може да бъде силно променена, според The ​​Times.

Вестникът цитира съюзник, който каза, че е "необичайно" за бившия премиер, който подаде оставка след резултата от референдума за Брекзит в 2016 г., за да се намеси в политиката, но смята, че HS2 е „различен“.

„Той смята, че не само е важен сам по себе си – той е централен за изравняване – но също така, че е тотемично обещание на консерваторите,“ каза анонимният съюзник.

Лобирането от страна на бившите премиери идва, когато правителственият цар на инфраструктурата предупреди, че отмяната на мача в Манчестър ще бъде „трагедия“ и ще изпрати международно послание, че Обединеното кралство вече не е място за инвестиране в големи проекти.

Председателят на Националната комисия по инфраструктурата сър Джон Армит призна необходимостта от контрол на разходите, но каза пред днешната програма на BBC Radio 4: „Ако не продължим, какво казваме на останалия свят?< /p>

„Какво казваме на всички тези инвеститори, които искаме да доведем в Обединеното кралство? Ето една страна, която си поставя амбиции и след това бяга, когато започне да вижда предизвикателства. Трябва да посрещнем предизвикателствата."

Прочетете повече:
Sunak обмисля забрана на цигарите за следващото поколение - докладва
Популярността на PM е най-ниска след обявяването на нетната нула

< p>Докладите сочат, че сметката е надхвърлила £100 милиарда

Планираната железопътна линия – обявена от последното лейбъристко правителство, но подкрепена от последователни администрации на торите – има за цел да свърже Лондон, Мидландс и северна Англия, но е засегната от закъснения и нарастващи разходи.

Бюджет от £55,7 милиарда за целия HS2 беше определен през 2015 г., но някои доклади предполагат, че сметката е надхвърлила £100 милиарда, след като беше увеличена от скорошната инфлация.

Министрите вече решиха да спрат на пауза части от проекта и дори ограничиха участъци в северната част - с източния крак между Бирмингам и Лийдс, намален до линия, която трябва да завърши в Източен Мидландс.

Беше потвърдено през март, че строителството между Бирмингам и Крю ще бъде и услугите може да не навлязат в централен Лондон до 2040 г.

Говорител на правителството каза: „Проектът HS2 вече е в ход с пики в земята и нашият фокус остава върху доставянето му."

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР