Борис Бекер засипа със суперлативи Новак Джокович за представянето му

...
Борис Бекер засипа със суперлативи Новак Джокович за представянето му
Коментари Харесай

Бекер: Всяко дете мечтае за финал като този, който предстои


Борис Бекер засипа със суперлативи Новак Джокович за представянето му на Australian Open. По-рано през днешния ден сърбинът победи Томи Пол, като по този метод доближи до своя десети край в Мелбърн и общо 33-ти на Големия шлем. Бекер дефинира като „ мечтаният край “ идния конфликт сред Джокович и Стефанос Циципас, който е и директна борба за първото място в ранглистата.

„ Не знам дали някой различен тенисист ще бъде кадърен да реализира нещо сходно “ – сподели някогашният №1 в предаването „ Matchball Becker “ по Eurosport Germany. „ В момента ставаме очевидци на основаването на история. На този стадий към този момент всички го одобряват за даденост това, че Джокович ще завоюва купата в Австралия, само че в действителност това е нещо необикновено, нереално “.

„ Не бива да се не помни, че като всеки човек, Новак също остарява. Той към този момент е на 35 години. По-наблюдателните фенове сигурно са забелязали, че в някои моменти му беше нужно повече време от нормално, с цел да си поеме въздух. Трябва да се любуваме на играта на Новак, до момента в който към момента можем, тъй като в един миг невероятната му кариера неизбежно ще завърши “ – добави двукратният отличник от Откритото състезание на Австралия.

В неделния конфликт за купата Джокович ще се изправи против Стефанос Циципас, като съгласно Бекер това е мечтаният край на шампионата. Това ще бъде вторият им конфликт за „ мейджър “ трофей, откакто Джокера победи в петсетова драма на финала на Ролан Гарос през 2021 година

„ Това е мечтаният край. Всяко дете мечтае за подобен мач – край на Големия шлем, в който е заложено и първото място в ранглистата. Самият Циципас го е казвал неведнъж. Джокович към този момент е бил №1 в продължение на доста дълго време, тъй че това въобще няма да е нещо ново за него, само че също по този начин има опция да изравни върха на Рафаел Надал. И в двата случая, в неделя ще се случи нещо историческо “ – приключи Бекер.

Финалът сред Новак Джокович и Стефанос Циципас е плануван за 10:30 ч. българско време в неделя (29 януари).
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР