Борис АнгеловСпециален пратеник на 19 минутиУмира ли киното като изкуство?

...
Борис АнгеловСпециален пратеник на 19 минутиУмира ли киното като изкуство?
Коментари Харесай

Вендерс с 2 филма в Кан, 1 на Годар, който никога няма да бъде пуснат по екраните, 50 г. без Брус Лий и 100 г. Уорнър са сред гвоздеите в програмата

Борис Ангелов
Специален делегат на 19 минути

Умира ли киното като изкуство? Това е въпросът, който 19 минути сложи преди 3 месеца на гостуващия в София Джон Малкович, само че също и на който би трябвало да отговори филмът Room 999, римейк на паметния Room 666 на Вим Вендерс 4 десетилетия по-късно. Продукцията, в която идвалия у нас Вендерс взе участие, само че е дело на Любна Плейуст.

 width=

Проблем, който сложи и толкоз обсъжданият Вавилон наскоро. И който вълнува целия свят на киното поради ударното нахлуване в него на платформите с техните мегабюджети, както и на изкуствения разсъдък. Въпрос, който тепъва ще си задаваме и чийто отговор избираме да остава незнаен.

Вендерс ще се показа в Кан и с нов филм, наименуван Анселм и отдаден на художник със същото име. Анселм Кифер към този момент 50 години е водещо име в живописта и скулптурата в Европа, а режисьорът демонстрира и споделя две години от живота му сред Германия и Франция. Освен всичко друго, кинаджиите ще бъдат заинтригувани и от озползването на 3D 6K-резолюция.

Друг забавен опит е проявлението на фестивала на филмов откъс – действително минифилм – за филм, който в никакъв случай няма да види бял свят – 20-минутната продукция на Годар, озаглавена Phony Wars.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР