Бордо (не винопроизводителен регион, а градът) започва нов живот тази

...
Бордо (не винопроизводителен регион, а градът) започва нов живот тази
Коментари Харесай

Здравната система във Франция умря. Да се готви останала Европа

Бордо (не винопроизводителен район, а градът) стартира нов живот тази седмица, в случай че можете да наречете по този начин вечерно и нощно затваряне на незабавното поделение на една от най-големите академични лечебни заведения.

От 17:00 до 08:00 часа на идващия ден приемът се прави от доброволци (в размер на двама души на смяна) и охранител, който би трябвало да пази реда.

Освен това е невероятно да дойдете сами в болничното заведение, както беше всекидневно до момента, когато не се чувствате добре, да получите здравна консултация и да извършите нужните проучвания. Изисква се в началото единодушие и ориентиране към профилирана телефонна работа, която би трябвало (задочно), без да вижда пациента, да реши дали положението е задоволително съществено, с цел да изисква здравна интервенция.

Тук си коства да се означи, че няма кола за спешна помощ в съветски смисъл нито във Франция, нито в останалата част от континентална Европа. Това, което се има поради под тази фраза, в действителност е службата на парамедици, работещи като пожарникари и (или) спасители, без висше здравно обучение. И затова нямат право да взема решенията, които лекарят нормално взема.

Тези фелдшери могат да слагат абокат, да слагат инжекция или превръзка, само че тяхната подготовка не е задоволителна, с цел да преценяват тежестта на положението на пациента.

Не по-малко значимо е да се каже, че всяко повикване на кола за спешна помощ в европейския ѝ тип коства пари, приблизително е към пет хиляди евро. И по тази причина се изисква освен да звъннете, само че и да кажете какъв брой зле сте. И в това положение да обясните от какъв брой време се чувствате зле. Да разкажете за какво смятате, че към този момент умирате или още не.

И едвам тогава може да дойде кола за спешна помощ - и то гратис.

Не е изненадващо, че грешките в оценките на пациентите (направени по телефона) стават все по-чести, както и смъртните случаи вследствие на тези неточности.

Но да се върнем към Бордо.

Така че, в случай че бъде получено позволение, тогава можете да започнете да се местите в болничното заведение. С кола, публичен превоз или такси.

В отделенията би трябвало да се запасите с самообладание. Защото някой може да го боли там в носа, а от различен вследствие на контузия или друга тягост ще струи кръв. Навън. Защото неочакваните несгоди, както преди време оповестява Булгаков, никой не ги е отменял.

И носът в този случай ще изчака.

Такова очакване може да продължи пет, 10 или дванадесет часа. Има доста, доста пациенти и единствено двама медицински доброволци. Всъщност ето за какво е нужна защита: в края на краищата някой може да изрази нетърпението си прекомерно темпераментно, толкоз блестящо, че подобен бързащ човек би трябвало леко да бъде озаптен.

Ситуацията във френските лечебни заведения надалеч не беше като изобразената в фантазиите - най-често на тези, които се смятаха за съветски " либерали " - даже преди пандемията. Работата в болница, даже в случай че ставаше дума за висококвалифицирани лекари, се заплащаше доста едва. Медицинските сестри, работещи по 12 или даже 18 часаполучаваха стотинки. По френски стандарти. Нощните часове даваха единствено едно евро доплащане. А за 10 работни часа нощно дежурство сестрата получаваше в допълнение 10 евро. И те също бяха обложени с налози.

Хората навлизаха в частната медицина на партиди, отваряйки своите кабинети и обслужвайки пациенти вкъщи на напълно разнообразни цени.

След като, не без помощта на консултанти от разнообразни мултинационални корпорации, на всички френски лекари беше препоръчано или да бъдат имунизирани против ковид наложително или да изоставен. Мнозина избраха да изоставен.

Макрон и сътрудниците му, които не можеха да виждат по-далеч от носа си, не взеха поради, че не са доста хората, които желаят да работят интензивно в името на пациентите за алегорична премия. И тъкмо в този момент в същата болница в Бордо липсва към половината от личния състав, в това число лекари, медицински сестри и санитари.

За Макрон, несъмнено, това ще остане неусетно (президентът, защото е главнокомандващ, употребява военна болница “Вал-де-Грас”), само че за пенсионерката от Бордо или за самотна майка, която брои парите до последният цент, пътуването до частен доктор или визитата в частната клиника (вместо безплатната държавна болница), което изисква предплатени пари както за визити, по този начин и за лекуване, може да бъде финансово неустойчиво. Направо непостижимо.

Въпреки че френската (и по-общо казано, европейската) здравна система наподобява съвършено на хартия, изключително в случай че гледате видеоклипове в “Ютюб”: хубав интериор и на всички места французи с красиви халати, в реалност тя от дълго време е пробита и в този момент просто потъва.

Предишните гаранции на страната, която дереше диви налози, обещавайки, че „ за това ще има положителни пенсии и не по-малко чудесно здравно обслужване “, самата тази страна ги раздра.

Тъй като всички, които звънят през днешния ден, на следващия ден и по този начин вечер и се молят на непознати телефонни дами за избавление, плащаха много постоянно налозите си. Цял живот. И в този момент откриват, че в този момент единственият метод да получат здравна помощ в остра обстановка е, в случай че умрат. Е, или стартират да умирате в идващия миг.

Тези картини на актуалната европейска здравна действителност не се отнасят единствено за възрастните.

Почти същата обстановка се е развила и в детската кола за спешна помощ. Отделенията на държавните лечебни заведения са толкоз пренаселени всеки ден, че дребните деца могат да чакат безчет часове за час. Има случаи, когато малчуганите лежаха на колички по половин ден. 12 часа.

И е добре, в случай че има къде да донесат болното дете. В края на краищата педиатричната незабавна помощ може да е затворена. За нощта. Или по принцип затворена. Завинаги. Затворена по същите аргументи като в Бордо. Поради липса на задоволително личен състав. Защото няма пари.

Не ви ли харесва? Тогава се лекувайте по телефона. Или пийте запарка от живовляк. Основното е, че това се случва в границите на демокрацията, както би трябвало да бъде за свободните хора, които имат право на избор.

Франция, както и останалата част от Европа, която образува Европейския съюз, непрекъснато твърди, че всичко върви по проект, че напредъкът осветява пътя на просветените народи.

Но при по-внимателно разглеждане се оказва, че заявеното има за цел единствено да обърка главите на тези, които заплащат за всички тези наслади на неолибералните политици. Без нищо в подмяна. Без искреност. Никаква откровеност.

Дори когато става дума за най-важното – здравето.

Настоящите вести за разкриване на случаи на заразяване с маймунска шарка и разяснения, че мъжете, гейовете или бисексуалните най-често са инфектирани с вируса, към този момент провокираха вълна от отвращение от профилирани неправителствени организации. Активисти упрекнаха част от здравната общественост, че като слагат подобен акцент, специалистите по този метод „ стигматизират малцинствата “.

Затова е по-добре да не приказваме за гейове, в противоположен случай можете да си имате проблеми.

В същото време, несъмнено, никой не си спомни и не загатна, че невъзможността да се получи здравна помощ през XXI век в една от най-богатите европейски страни с една от най-развитите стопански системи в света не е просто стигма, а директен риск за живота.

Покойното опазване на здравето пълзи покрито към гробищата. Зад него пълзят и пропадналите му пациенти.

Неправителствените организации ще продължат, както е всекидневно, да се карат поради „ неправилната приложимост на думите “.

За да оцелее в това кралство на европейските криви огледала, останалите му жители ще би трябвало да се оправят сами.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ, тъй като има заплаха да ни блокират във Facebook поради позициите ни:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР