Бордът на Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада (НБА)

...
Бордът на Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада (НБА)
Коментари Харесай

НБА одобри новите правила за почивка на „звездите“

Бордът на Националната баскетболна асоциация на Съединени американски щати и Канада (НБА) утвърди нова политика, наречена " Правила за присъединяване на играчи ", задачата, на която е да попречи на тимовете да дават отмора на повече от един играч определян като " звезда " и да дефинира санкции за нарушение на мярката.

За " звезда " се дефинира състезател, който е стигал до Мача на звездите или е бил избиран в някои от идеалните съставите на НБА в последните три сезона. Новата политика ще бъде въведена от идния сезон 2023/2024. Комисарят на НБА Адам Силвър съобщи, че изпълнителният вицепрезидент по баскетболните интервенции Джо Дюмарс е управлявал " рестартирането на въпроса " за разискване през миналата година.

" Това виждане се споделя от всички в лигата, не идва просто от офисите. В цялата лига се знае, че би трябвало да се върнем към главните правила. Това е състезание с 82 мача. Ако си здрав баскетболист в тази лига, тогава се чака да играеш ", разяснява Силвър.

Макар към момента да е в начална фаза, новата политика има за цел да понижи образците на предоставяне на отмора на състезатели в името на " ръководство на натоварването " без да има схващане. Освен това тя постанова на тимовете да обезпечават играчите си за мачове, които са телевизионно предавани в народен ефир и за шампионатите по време на сезона, които ще бъдат извършени за първи път през идния сезон. Отборите би трябвало да балансират пропуснатите мачове при семейства и гостувания, като желанията клонят към домакинските срещи, съгласно репортажи в медиите.

Адам Силвър съобщи, че се тревожи за вероятно нарушение на политиката на тимовете с смяната. " Става дума за почитателите, а това ни избяга. Отборите би трябвало да се въздържат от дълготрайни отсъствия по време, на които даден състезател не взе участие в мачове. Ако даваш отмора на здрав играч, тимовете би трябвало да подсигуряват, че баскетболистът участва на мачовете и е наличен за почитателите ", сподели още Силвър.

Наказанията за нарушение на разпоредбите са 100 000 $ за първо, 250 000 $ за второ и 1 000 000 долара  повече от предходно наказване за поредни нарушавания.

Група от клубни лекари и учени работят с НБА, с цел да се откри по кое време почивката би била нужна и позволена.

Новата политика позволява изключения за травми, персонални аргументи и авансово утвърдени поредни ограничавания въз основа на възрастта на играча, кариерата му или история със съществени контузии в предишното.

" В част от деншната полемика ставаше дума за просвета, а почтено казано науката бе неубедителна ", добави Силвър.

Според новите правила, да вземем за пример, Лос Анджелис Клипърс няма да може да дава отмора на звездите Кауай Ленард и Пол Джордж в един и същи мач.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР