Борбата срещу остаряването е възможна. Надежда за това дават най-новите

...
Борбата срещу остаряването е възможна. Надежда за това дават най-новите
Коментари Харесай

10 правила, с които да победим стареенето

Борбата против остаряването е допустима. Надежда за това дават най-новите изследвания. Учените не могат да спрат времето, само че техните достижения могат да удължат човешкия живот.

Разбира се, в случай че решите да се възползвате от някое ново изобретение, безусловно се посъветвайте с персоналния си доктор – без значение дали става дума за хранителна добавка, комплекс от извършения или друго средство за запазване на младостта.

В помощ на всички, които са се захванали с тежката задача да се борят с времето, уеб сайтът Health.bg потърси отговора на въпроса „ Как да забавим времето? “ и откри няколко решения. Ето 10 правила, с които да победим стареенето.

1. Поддържайте ниски стойности на хомоцистеина (homocysteine)

Високите равнища на хомоцистеин са тясно свързани с най-дегенеративните заболявания, изключително с инфарктите и инсултите. Изследването на хомоцистеина става с елементарна кръвна проба. Ако равнището му е нараснало, то може да се намали елементарно и на ниска цена с добавка от В комплекс, която включва 0.5 мг B12, 0.8 мг фолиева киселина, 25 мг B6, и 25 мг B2 (рибофлавин).

2. Яжте по-малко

Всяко ястие би трябвало да бъде пресметнато. Трябва да сте сигурни, че с храната приемате нужните субстанции, изключително протеини. Не прекалявайте с тестените произведения. Намалете калориите до към две трети от количеството, което е належащо, с цел да поддържате обикновено тегло. Загубата на тегло ще се почувства, когато метаболизмът ви се приспособи към по-ниски стойности.

3. Бъдете физически дейни

Физическата интензивност защищава от свръхнапрежение, затлъстяване, сърдечни заболявания, остеопороза.

4. Включете в менюто си доста антиоксиданти

Те ще обезвреждат вредите от свободните радикали, по тази причина се насладете на чаша вино и яжте доста ягоди, малини, боровинки, шипки.

5. Приемайте Витамин C

За дозата се консултирайте с персоналния си доктор, защото предозирането на витамин С не е безобидно.

6. Приемайте коензима Q10

Тази добавка е вашият щит против сърдечните заболявания. Не се тревожете прекомерно за общия холестерол. Ако имате високо равнище на Q10 и невисок хомоцистеин е малко евентуално да прибегнете до услугите на Бърза помощ.

7. Правете си лабораторни проучвания

Те несъмнено ще са удобни, в случай че хранителният ви режим е богат на натурални артикули.

8. Към известното в последно време приемане на хормони би трябвало да се пристъпва деликатно

Хормоните могат да укрепят мускулите, да стегнат тялото и кожата, да понижат бръчките, както и да отстранен ставните болки и възпаления, само че единствено способената лекарска консултация може да ви даде ясна визия за рисковете и изгодите от тях.

9. Пречиствайте се от време на време от токсините

За положителното положение на кръвта и черния дроб се предлага 4 пъти в годината да се ползва диета за филтриране.

10. Не се тормозете, бъдете щастливи

Проучване върху 1500 столетници е открило огромни разлики в метода им на хранене, физическата интензивност и даже нездравословните привички като пушенето, само че съвсем всички те са имали положително възприятие за комизъм и не са си губили времето с паники.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР