Борбата срещу корупцията трябва да се води със силата и

...
Борбата срещу корупцията трябва да се води със силата и
Коментари Харесай

Радев: Всички се надяваме, че пълномащабна война ще бъде избегната

" Борбата против корупцията би трябвало да се води със силата и легитимността на институциите, освен с известността на обществените мрежи ", разяснява президентът Румен Радев пред публицисти в Сунгурларе, представен от БГНЕС.

Радев отговори и на въпрос дали е съществено министър председател да изготвя описи по Google.

" След злокобното разграбване на страната в продължение на доста години, българите са зажаднели за правдивост и отмъщение. Затова всяко намерено опълчване на държавното управление против корупцията, среща и утвърждението на хората. Трябва да бъде подкрепяно. Правителството би трябвало да бъде доста деликатно, да знае с кого и с какво си има работа. Аз съм уверен, че битката против корупцията би трябвало да се води със силата и легитимността на институциите, освен с известността на обществените мрежи. Виждате, че методите, употребявани от предходните ръководещи, безпардонни способи с тъпчене на закона, доведоха до строполясване на техния режим. Това би трябвало да бъде урок към всички. Урок към държавното управление би трябвало да бъде и фактът, че демокрацията и законността не могат да бъдат възобновени с недемократични средства и нарушение на закона ", съобщи Радев.

Той добави, че сред държавното управление и президентската институция има градивна връзка.

" Правителството има потребност от поддръжка в тази тежка рецесия. Не може да се надяваме само и единствено институциите да решат тежките проблеми пред България ", сподели президентът.

По тематиката за Украйна той сподели, че всички се надяваме, че пълномащабна война ще бъде избегната.

" Няма военно решение на рецесията с Украйна, който си мисли, че тази рецесия ще бъде решена по боен път, бърка. Единственият път за намиране на устойчиви решения, е по пътя на договарянията и дипломацията. Обнадеждаващо е, че те се водят ", съобщи още президентът.

Според него, най-големият риск за нашата сигурност е да неглижираме проблемите на българските въоръжени сили.

" Не може да се сещаме за тях единствено от рецесия до рецесия и от злополука до злополука. Трябва да има непрестанно внимание на най-високо държавно равнище към тяхната боеспособност и тъкмо тези проблеми ще дискутираме и на следващия ден ", сподели Радев.

Държавният глава разяснява и тематиката за спомагателни американски сили.

" Както знаете, България е част от напъните за деескалация, само че и част от напъните за увеличаване на източния фланг на Алианса. Вече стартира взаимната задача по надзор и защита на въздушното пространство на територията на България дружно с нашите съдружници. Като рамкова страна във образуването на батальонната бойна група България е отворена към всички съдружници за присъединяване на техни контингенти, които да допринесат за запълване на недостиг от качества в нашите Сухопътни войски.

Най-важната гаранция за нашата сигурност, това е боеготовността на Българската войска, нейната рационализация, мотивацията на персоналния състав. България е суверенна страна и предан помощник и член на НАТО. Тези са двата водещи правилото, които дефинират нашата позиция ", сподели още Радев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР