Борбата с някои все още нелечими заболявания изисква средства, които

...
Борбата с някои все още нелечими заболявания изисква средства, които
Коментари Харесай

Да оцеляваш с по 20 литра вода на ден


Борбата с някои към момента нелечими болести изисква средства, които е мъчно даже да си представим. В някои случаи даже не става въпрос за тежки оперативни намеси, а за елементарни ограничения, като повишение приема на вода . До, да речем, 20 литра дневно.

Прекаляването с даже най-безобидното нещо като водата може да бъде рисково. Не и за хората с диагноза блудкав диабет . За тях прекаляването е цената на оцеляването.

За пациентите с блудкав диабет постоянното хидратиране е жизненоважен развой. Това заболяване компрометира способността на организма да задържа задоволително количество вода за застраховане на виталните процеси. Вместо това, доста бързо след постъпването си в тялото по-голяма част от признатата вода се филтрира през бъбреците и се изхвърля. Така безвкусният диабет протича с съвсем ежечасни позиви за уриниране и с всекидневен риск от животозастрашаваща дехидратация , в случай че изхвърляната вода не се възвърне бързо.

Това кара пациентите да се будят неколкократно всяка нощ за подскачане до тоалетната. Като съпътстващо стеснение е налице съвсем непрекъсната жадност и потребност от банкет на рекордни количества вода – в някои случаи по 20 литра на ден.

Безвкусният диабет е относително рядко срещано заболяване. Информираността за него към момента е слаба – и измежду пациенти, и измежду лекари, въпреки данни за случаи на

блудкав диабет да има от стотици години. Интересна е теорията за произхода на наименованието му. То се асоциира с неналичието на глюкоза в урината при пациентите, което й придава цялостна липса на усет, а не наслада, както е при хората със общоприет диабет, при които с урината се отделят високи количества глюкоза.

Свързани публикации.. Безвкусен диабет - по какъв начин се диагностицира и лекува? 2 0 Безвкусен диабет – присъщи са нарасналата жадност и диуреза част 1 0 6 признака на дехидратация 0

Много добре проучени са аргументите за развиване на блудкав диабет . В някои случаи той се дължи на отслабена секреция на антидиуретичния хормон, който дава отговор за задържането на вода в организма. В други случаи блудкав диабет се развива заради некадърност на бъбреците да откликнат на действието на антидиуретичния хормон . Така не се прави назад абсорбция на вода в бъбречните каналчета и тя се отделя с повишение честотата на уриниране и по-голямо количество на урината.

Най-сериозният риск при безкусен диабет крият

животозастрашаващите последици може да настъпят, както в резултат на обезводняването, по този начин и като резултат от хиперхидратацията . Прекомерният банкет на вода може да докара до характерен вид водна интоксикация. При нея равнищата на натрий в кръвта внезапно падат – развива се положението хипонатремия. Има документирани сходни случаи, при които тя води до съдбовен излаз в границите на часове.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР