Борбата на българските лекари с коварния вирус COVID-19 продължава, въпреки

...
Борбата на българските лекари с коварния вирус COVID-19 продължава, въпреки
Коментари Харесай

Калоян Паргов в ИСУЛ: Медиците заслужават поклон за смелостта и за работата, която вършат

Борбата на българските лекари с подлия вирус COVID-19 продължава, макар намалелия брой на инфектирани и тежко заболели към този миг. Медиците на първа линия обаче към момента имат потребност от защитни средства и от поддръжка. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия – София Калоян Паргов в УМБАЛ ”Царица Йоанна - ИСУЛ ”. Той дружно с народния представител Александър Паунов подариха защитни костюми и маски на болничното заведение.
„ Надявам се нашият непретенциозен принос да помогне в битката против вируса и да защищити медиците, които са на първа линия. Те заслужават реверанс за смелостта и за работата, която правят “, съобщи Паргов пред изпълнителния шеф на ИСУЛ проф. доктор Бойко Коруков, който одобри дарението и в другарски диалог срещна донорите с ситуацията в лечебното заведение. Той призна, че чака със свито сърце резултатите от Коледните и Новогодишни празненства у нас и се надява в никакъв случай повече да не се повтаря пикът на епидемията от края на ноември и декември предходната година.

По думите на проф. Коруков съвсем една четвърт от целия личен състав на болничното заведение е преболедувал COVID-19, а сега от 6 незабавни екипа в хирургията, 4 са отвън строя, в това число и ръководителят на клиниката. Затова му се постанова да тича сред операционната, хирургията и директорския кабинет.

Болница " Царица Йоанна - ИСУЛ " има потребност от доста огромни количества защитни средства, защото от тях ежедневно медиците изразходват голям брой. Гащеризоните, маските и апаратурата за филтриране на въздуха са от първа нужда.

Калоян Паргов и Александър Паунов приканиха, който има опция да помогне.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР