Борба с вирусите и настинките с промяна на диетата За

...
Борба с вирусите и настинките с промяна на диетата За
Коментари Харесай

Борба с вирусите и настинките – 16 имуностимулиращи продукта

Борба с вирусите и настинките с смяна на диетата

За да предотвратите настинките, острите респираторни инфекции и вирусните инфекции, е належащо да преразгледате личната си диета. Това ще помогне да компенсирате неналичието на субстанции, които покачват защитните сили на организма и да премахнете храни, които подхранват патогенните бактерии и вируси. Ето някои храни, предложени от диетолозите за усилване на имунната ви система.

Най-добрите артикули за подсилване на имунната система

1.Черен бъз
Това е остарял национален лек. Плодовете на черния бъз са цялостни с антиоксиданти, които оказват помощ в битката с възпалението в организма. Научните проучвания откриват, че екстрактът от бъз блокира грипния вирус.

Но за окончателните изводи са нужни спомагателни проучвания. Ето за какво е по-добре да не отказвате годишната имунизация против грип.

Инфузия от бъз: супена лъжица сушен бъз се залива с чаша вряла вода. Настоявайте 30 минути. През деня пийте по четвърт чаша.

2.Гъби
Гъбите са натурален източник на селен, витамини В2 (рибофлавин) и РР (никотинова киселина). При дефицит на селен постоянно се следи тежко протичане на грипа. Витамин В2 и никотиновата киселина ускоряват защитните сили на имунната система на индивида. Рибофлавинът въздейства позитивно върху положението на лигавиците, той е нужен за производството на антитела.

3.Акай бери
Това са плодове с мрачен цвят, на външен тип наподобяват на касис и боровинки. Те са първенец по наличие на антиоксиданти.

Цветът на плодовете допуска, че те съдържат антоцианини, растителни пигменти, които играят забележителна роля за понижаване на възпалителните процеси и оксидативния стрес. Тоест, те пазят тялото ни от свободни радикали.

4.Стриди
Стридите съдържат цинк, който има изразен антивирусен резултат. Недостигът на цинк води до увеличение на настинките.

Цинкът взе участие в образуването на белите кръвни кафези, чиято съществена функционалност е защитна. И по този начин, разнообразни типове бели кръвни кафези всмукват бактерии, обезпечават имунен отговор, унищожават клетките, инфектирани с вируси.

5.Диня
Съдържа огромно количество глутатион. Той укрепва имунната система, като по този метод покачва защитните сили на организма в битката с инфекциите.

6.Пшенични кълнове
Пшеничните кълнове имат изразен антимикробен резултат.

Те са комбиниране на диетични фибри, аминокиселини, здравословни мазнини. По-добре е да ги консумирате в прясно положение. Също по този начин в магазините можете да намерите брашно от пшенични кълнове, което има доста потребни свойства. Препоръчва се да се прибавя към елементарното брашно.

7.Нискомаслено кисело мляко
Пробиотиците, открити в киселото мляко и други ферментирали храни, облекчават признаците на простуда. Купувайте кисело мляко, на чийто написа “живи култури ”. Също по този начин дайте желание на киселите млека, съдържащи витамин D. Изследванията демонстрират, че дефицитът на витамин D отслабва организма. А това усилва възможностите за простуда или грип.

8.Спанак
Спанакът се смята за “суперхрана ”. Той е богат на хранителни субстанции. По-специално спанакът е един от главните източници на фолиева киселина (витамин В9), която предизвиква образуването на нови кафези.

Фолиевата киселина е нужна и за производството на генетичен материал (ДНК). Витамин В9 е нужен за естественото действие на имунната система. Опитайте се да ядете пресни листа от спанак, защото той е сензитивен към високите температури. Не го гответе дълго време. За предпочитане на пара.

9.Чай
Полезни свойства имат всички типове чай: бял, зелен, черен. Всеки от тях съдържа полифеноли и флавоноиди. Тези антиоксиданти са в положение да открият и унищожат свободните радикали, които повреждат здравите кафези на организма.

10.Сладък картоф
Сладкият картоф, сходно на морковите, е богат на бета-каротин. В организма той се трансформира във витамин А, който защищава клетките от нездравословното влияние на свободните радикали. Витамин А облекчава протичането на настинките и грипа.

11.Броколи
Те съдържат витамини А, Е и С, витамини от група В, антиоксидант глутатион, както и доста микроелементи. Биоактивните субстанции, съдържащи се в броколите, имат предпазен резултат и поддържат имунната система.

12.Чесън
Чесънът има емфатичен дезинфекционен резултат. Това е чудесно средство в битката против бактерии, вируси и гъбички.

Чесънът поддържа естествената чревна микрофлора и покачва устойчивостта на организма към настинки и инфекциозни болести.

13.Мисо
Мисо е обичайната японска фалшификация, приготвена от сол и соя, които са подложени на ферментация. Може да се прибавя в супи, както и в сосове и салати.

Съдържа пробиотици, които покачват защитните сили на организма. Мисото е богато на микроелементи и витамини, които оказват помощ за попречване на болестта и подсилване на организма.

14.Пилешки бульон
Пилешкият бульон е обичаното средство за лекуване на настинка от нашите баби. Наистина облекчава признаците на болестта. Карнозинът, който се съдържа в него, защищава организма от грипния вирус.

15.Сок от нар
Древните египтяни са употребявали нара за лекуване на инфекциозни болести. Според резултатите от многочислени проучвания сокът от нар оказва помощ на организма да се бори с бактериалните и вирусни инфекции, в това число грипния вирус.

16.Джинджифил
Джинджифилът е известна фалшификация в азиатската кухня. Той е превъзходен източник на антиоксиданти. Затова би трябвало да се прибавя към разнообразни ястия с месо, риба и зеленчуци, както и към печива.

Много хора обичат чай от джинджифил с лимон, който покачва защитните функционалности на тялото. Коренът от джинджифил е превъзходен метод за попречване на респираторни инфекции.

Вижте още: Правилно носене на маската. Спазвайте инструкциите!

Здравословната диета, съчетана с физическа интензивност и добър сън, ще даде осезаеми резултати в предварителната защита на вирусните болести. Тези елементарни способи ще ни оказват помощ да се защитим и да се преборим с инфекцията. Бъдете здрави и се грижете за себе си и своите близки!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР