Бонуси за стотици хиляди в Агенцията по вписванията. Само месеци

...
Бонуси за стотици хиляди в Агенцията по вписванията. Само месеци
Коментари Харесай

Бонуси за стотици хиляди в Агенцията по вписванията

Бонуси за стотици хиляди в Агенцията по вписванията. Само месеци след абсурда със срутва на Търговския указател чиновници в Агенцията получили награди. И то точно за интервала, в който електронната система спря да работи. Раздадената сума е 600 000 лева, разпределена е сред 635 чиновници.

Кой е взел максимален бонус не е ясно. Ясно е, че тримата чиновници, посочени като виновни за срутва на Търговския указател, не са получили награди. С бонус обаче е изпълнителният шеф на Агенцията по вписванията - Габриела Козарева. Размерът на бонусите бил сред 700 и 3000 лева

" Действително сред правда и морал има разлика ", разяснява правосъдният министър Цецка Цачева. " Министерството на правораздаването все още не разполага нито с имената на съответните чиновници, нито с размера на възнагражденията, които са получили като
бонуси ".

Бонусите са спестовност от болнични и са дадени за справяне с рецесията с Търговския указател, който блокира и сложи в колапс стопанската система на страната.

" Първите 10 дни, в случай че не и 14, се работеше в действителност по 24 часа, след което се работеше всяка събота и неделя ", съобщи изпълнителният шеф на Агенцията Габриела Козарева.

 Усърдната работа на Агенцията под управлението на Габриела Козарева беше оценено и от Цачева. " Моята оценка за нея е единица, т.е. че тя демонстрира доста положителни резултати ", съобщи Цецка Цачева.

Козарева призна, че и тя е взела
бонус, само че отхвърли да разяснява в какъв размер е той. Без награда остават единствено трима чиновници. Те са посочени като виновни за срутва в Търговския указател. " Не са получили бонуси заради преценката ми, че не са си изпълнили отговорностите си ", съобщи Козарева.  

Властта и опозицията одобриха без възражения
бонусите, стига да не са дадени на прегрешилите чиновници. 

" Ние не трябва да лепваме етикети на цяла Агенция ", разяснява Румен Гечев от Българска социалистическа партия.

" Ако има отпуснати спомагателни хонорари на чиновници или на длъжностни лица, които носят отговорност, въпреки и косвена, обвързвана с техническия проблем, зародил в Търговския указател, това за мен е недопустимо. Но като цяло да дамгосваме специалистите и чиновниците от Агенцията по вписвания поради техническия проблем, който се случи през лятото на тази година, не считам за удачно ", съобщи финансовият министър Владислав Горанов.

Въпреки  законността на
бонусите, Цецка Цачева подреди инспекция на раздаването им.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР