Бомбен атентат на контролно-пропускателен пункт в Сомалия уби най-малко 18 души, съобщиха властите

...
Натоварено с експлозиви превозно средство е детонирало на контролно-пропускателен пункт
Коментари Харесай

Натоварено с експлозиви превозно средство е детонирало на контролно-пропускателен пункт в централен сомалийски град Беледуейн< /p>От OMAR FARUK Associated Press, 23 септември 2023 г., 10:50 ч.

МОГАДИШУ, Сомалия -- Натоварено с експлозиви превозно средство се взриви в събота на контролно-пропускателен пункт в централен сомалийски град на Beledweyne, убивайки най-малко 18 души и ранявайки 40 други, съобщиха властите.

Абдирахман Дахир Гюре, министър на вътрешните работи на щата Хиршабел, обяви жертвите пред журналисти.

„Двадесет от ранените са приети в болниците в Беледуейн, докато други 20 са в критично състояние, което налага искане за превозването им с въздушен транспорт до Могадишу за напреднало медицинско лечение, " той каза.

Хиршабел е щат, който включва Беледуейн, който е столица на региона Хиран и е център на последната военна офанзива на сомалийското правителство срещу екстремисти от Източна Африка клон на Ал Кайда, ал Шабаб.

Изображения в социалните медии показаха черен дим и разбита кабина на камион, горяща на контролно-пропускателния пункт.

Dr. Сюлейман Абди Али, директорът на болницата Beledweyne General Hospital, каза, че телата на 10 жертви са били докарани в неговата болница. Шабаб, който често извършва подобни атаки и контролира части от Сомалия.

„Това беше камион, натоварен с взривни устройства, който насила премина през контролирания от правителството контролно-пропускателен пункт, и пикап, принадлежащ на служителите по сигурността, го е преследвал, когато е избухнал“, каза свидетелят Абдикадир Арба, който каза, че е бил на около 200 метра и е бил един от първите реагирали, каза пред Асошиейтед прес по телефона.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР