Бомбата, с която беше убит руският военен блогър Владлен Татарски,

...
Бомбата, с която беше убит руският военен блогър Владлен Татарски,
Коментари Харесай

Бомбата за руския блогър е изпратена с куриер

Бомбата, с която беше погубен съветският боен блогър Владлен Татарски, е била доставена с пощальон в Санкт Петербург, оповестява съветската осведомителна организация " Интерфакс " като се базира на информация от Федералната работа за сигурност (ФСБ).

ФСБ заяви, че е идентифицирала, индивида, предал на Даря Терпова експлозива в гипсова статуетка, която тя по-късно е връчила на Татарски.

по време на среща с фенове. Руските управляващи арестуваха Терпова, като причинител на нападението и я транспортираха в Москва, където й е наложена мярка за неотклонение до 2 юни.

" Установено е, че убийството на М. Фомин (рожденото име на Татарски), взаимно с Д. Трепова, е квалифицирано от членът на украинска диверсионно-терористична група, жителят на Украйна Юрий Денисов, роден през 1987 година, който посредством работа за " експресна доставка ", посредством медиатор, й е трансферирал в Москва взривно устройство, маскирано в гипсов бюст на боен комисар ", цитира ФСБ организацията.

Службата, правоприемник на руската Комитет за Държавна сигурност (на СССР), заяви, че Денисов е дошъл през февруари 2023 година от Киев през територията на Латвия до Московска област, където е събрал информация за метода на живот и местата за посещаване на Татарски. За да направи това, той купил кола и наел апартамент покрай жилището на военния блогър, оповестява " Интерфакс ".

На трети април, ден след нападението, Денисов е напуснал Русия със аероплан, изхвърчал директно през Армения за Турция.

След интервенция от Кремъл, където оповестиха нападението за терористичен акт, следствието промени обвиняването от ликвидиране и към този момент проверява случая като тероризъм. Защитата на Терпова апелира във вторник нейното задържане.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР