Бомбастична новина за световен политически лидер.Генералният секретар на НАТО Йенс

...
Бомбастична новина за световен политически лидер.Генералният секретар на НАТО Йенс
Коментари Харесай

Столтенберг приключва с НАТО през октомври

Бомбастична вест за международен политически водач.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг ще завърши мандата си както е планувано през октомври, съобщи представител на алианса, откакто вестник " Welt am Sonntag " заяви, че се работи по неговото ново удължение.

" Мандатът на генералния секретар Йенс Столтенберг е удължаван три пъти и той е служил общо съвсем девет години ", съобщи говорителката на НАТО Оана Лунджеску. " Мандатът на генералния секретар завършва през октомври тази година и той няма желание да търси ново удължение ".

По-рано " Welt am Sonntag " заяви, че мандатът на Столтенберг ще бъде продължен още веднъж, тъй като алиансът работи за поддържане на стабилността по време на войната в Украйна.

Столтенберг, икономист по обучение и някогашен водач на норвежката Партия на труда, удължи мандата си в НАТО предходната година, пише БГНЕС.

Той беше министър-председател на Норвегия в интервала 2000-01 година и 2005-13 година, преди да стане началник на НАТО през идната година. Бил е също по този начин министър на финансите и министър на енергетиката.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР