Бомба заложена на път е причинила смъртта на осем войници

...
Бомба заложена на път е причинила смъртта на осем войници
Коментари Харесай

8 войници загинаха в Пакистан от заложена на път бомба

Бомба заложена на път е предизвикала гибелта на осем бойци в далечен регион в югозападната провинция Балучистан в Пакистан, оповестява държавен чиновник представен от Ройтерс. Това е втората офанзива в границите на няколко дни в отдалечения район.

Взривът е бил в Харнай, на към 160 километра източно от провинциалната столица Куета, където нападател самоубиец преди дни взриви мотоциклета си във боен камион, убивайки осем бойци и седем цивилни.

 15 души починаха след атентат в пакистанския град Куета
15 души починаха след атентат в пакистанския град Куета

Нападател самоубиец е блъснал мотоциклет във военно транспортно средство

Сепаратистката група за избавление на Балох (BLA) пое отговорността за атентата след телефонни диалози с медиите в Куета. ИДИЛ пое отговорност за предходния атентат.

Командващият армията военачалник Камар Бажва разяснява, че офанзивата е опит за пропадане на празненствата за 70-годишнината от оповестяването на независимостта на Пакистан от английското колониално ръководство.

" Нашата увереност няма да се поддаде на каквото и да е предизвикателство ", добавя Бажва.

Сепаратистите-екстремисти в Балучистан водят акция против централното държавно управление в продължение на десетилетия, настоявайки за по-голям дял от ресурсите в провинцията, богата на газ, която е основна част от китайския стопански кулоар на стойност 57 милиарда $, минаващ през Пакистан.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР