Болница във Флорида попадна в заплетен случай с пациентът, татуирал

...
Болница във Флорида попадна в заплетен случай с пациентът, татуирал
Коментари Харесай

Медици изпълниха последна воля по татуировка


Болница във Флорида попадна в безизходен случай с пациентът, татуирал желанието си да не бъде реанимиран. Дали е трябвало да се съблюдава?

В последна сметка индивидът не бил подложен на процедурите и умрял.

Историята е разказана в публикация в New England Journal of Medicine, оповестена в четвъртък от доктор в болничното заведение "Джаксън Мемориъл" в Маями. Там попаднал в безсъзнание 70-годишен мъж.

Той имал респираторни проблеми и високо равнище на алкохол в кръвта, също така нямал документи за идентичност.

Единственият характерен знак, който имал била татуировката "Не ме реанимирайте ” с подписа му.

Лекарите, правилни на Хипократовата клетва, в началото решили да "не зачитат татуировката" и почнали подготвителни процедури.

През това време се обърнали към комисия по здравна нравственос, откъдето ги посъветвали да вземат под внимание това обръщение, като че ли това е "истински" отвод от реанимация.

Отказът от реанимация се вписва в медицинския картон на обещано лице и служи за информиране на медицинския личен състав при нужда да не прави кардиопулмонална реанимация.

Междувременно пациентът бил разпознат и същото предпочитание било намерено в неговия файл в отдела по опазване на здравето във Флорида. Това убедило лекарите, че са взели вярното решение.

Но "татуировка донесе повече комплициране, в сравнение с яснота", се отбелязва публикацията. По-специално поражда въпросът дали татуировките съставляват "постоянно предпочитание или нещастно решение, взето под въздействие на алкохола".

Подобен случай има през 2012 година, когато 59-годишен мъж бе приет в болница със същата татуировка, само че желанието му да не се реанимира не бе намерено в картона му.

За благополучие пациентът тогава бил в схващане и обяснил, че татуировката била направена след изгубен бас през младите му години. Тогава не мислел, че някой ден някой ще го вземе насериозно. След това премахнал татуировката. /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР