Болничният не спаси Живко Коцев. Днес Румен Радев е подписал

...
Болничният не спаси Живко Коцев. Днес Румен Радев е подписал
Коментари Харесай

Болничният не го спаси: Румен Радев освободи Живко Коцев като главен секретар на МВР

Болничният не избави Живко Коцев. Днес Румен Радев е подписал указа, за преустановяване на пълномощията на основния секретар на Министерство на вътрешните работи. Той е освободен от служба след решение на Министерския съвет от 9 април 2024 година Това е първото решение, взето от новото служебно държавно управление на Димитър Главчев.

Твърди се, че сега Коцев е в болница и лекува стомашен вирус

Той се разболя единствено някобко часа, откакто стартира да валят тонове фотоси, които го свързват със сагата в Агенция „ Митници “. На фрагментите той театралничи със Стефан Димитров – едно от свързващите звена сред Петя Банкова, Бойко Рашков и Николай Николов-Паскал.

Коцев подаде оставка като основен секретар на Министерство на вътрешните работи предишния четвъртък и по-късно изчезна. След като никой не съумя да го откри в продължение на 24 часа, той изненадващо се върна един до друг с Николай Денков. На брифинг дружно те оповестиха, че Коцев отдръпва оставката си и обясниха, че я е подал под напън.

Президентът е бил известен за оказвания върху Коцев напън, сподели още Денков в петък. Радев обаче във вторник избухна:

„ Колкото и Денков, Петков, Атанасов да си затварят очите за обстоятелствата, които изплуват всекидневно към Живко Коцев, тези обстоятелства водят към Закона за Министерство на вътрешните работи и несъответственост с длъжността, тъй като престижът на ведомството е надълбоко оскърбен. Едни толкоз огромни връзки сред основен секретар на Министерство на вътрешните работи и мастити контрабандисти – това е насмешка с държавността. И дори изпадам в трогване, като чувам Денков по какъв начин той не знаел, че това били някакви неприятни хора. Ами какъв основен секретар на Министерство на вътрешните работи си, в случай че не знаеш с кого вървиш по първокласни курорти, с кого влизаш гол в сауната, от кого получаваш скъпи дарове. “

Коцев въпреки всичко признал пред управляващите, че той и престъпиците си гостували и си разменяли дарове

Версията му обаче е, че се е опитвал да вземе информация от тях, защото знаел, че се занимават с контрабанда.

Очаква се Коцев да получи обвиняване по проблема, когато е в по-добро здравословно положение.

Източник: 24 часа

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР