Болничната система на Гърция е претоварена, като особено тежка е

...
Болничната система на Гърция е претоварена, като особено тежка е
Коментари Харесай

Нови драстични мерки в Гърция: Вече и в храмовете с отрицателен тест за COVID-19

Болничната система на Гърция е претрупана, като изключително тежка е обстановката в Северна Гърция, оповестяват гръцките медии.

Капацитетът на интензивните отделения е съвсем привършен. В здравните заведения в северната част на страната близо 99 на 100 от интензивните кревати са заети, оповестява телевизия " Скай ". Малко по-добра е обстановката е в региона Атика, където потенциалът на отделенията е напълнен на 88 на 100.

Пациентите, които се нуждаят от банкет в болница, са съвсем два пъти повече от тези, които могат да бъдат изписани, оповестява националната телевизия ЕРТ. Здравните чиновници в болничните заведения в Северна Гърция и област Тесалия ще бъдат подкрепени от частни лекари. Някои от тях се съгласиха непринудено да се включат в борбата с COVID-19. Вече са разпратени и 85 нареждания за готовност на частни лекари в регионите.

От понеделник в действие влизат нови ограничения, ориентирани към неимунизираните лица. Те няма да имат достъп до заведения, театри, музеи, кина и фитнеси даже и с показване на негативен тест, както беше досега.

Мерките ще обиден и децата на възраст сред 4 и 17 години, които ще могат да посещават редица затворени пространства в наличието на възрастен и с показване на негативен домакински тест, изработен в последните 24 часа.

Достъпът до аптеките и градския превоз остава свободен. В питателните магазини ще се обезпечава пропускателен режим, съгласуван с квадратурата на комерсиалните обекти. Въвежда се и плаващо начало на работния ден в частния и държавния бранш, с цел да се избегне скупчване в градския превоз.

Промяна има и във връзка с визитата на църковните храмове, където към този момент ще се изисква негативен тест. При предходното стягане на ограниченията за неимунизирани за църквите не бяха въведени ограничавания. В понеделник ще заседава Светият синод на Гръцката православна черква, с цел да бъде взето решението по какъв начин да се приложат новите разпореждания.

През вчерашния ден в страната бяха регистрирани малко под осем хиляди новозаразени, а броят на умрелите беше 91.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР