Болката в корема при котките е един от най-разпространените симптоми,

...
Болката в корема при котките е един от най-разпространените симптоми,
Коментари Харесай

Кога котката я боли корем и как да разберем?

Болката в корема при котките е един от най-разпространените признаци, с които хората се обръщат към ветеринар за помощ. Причините за това могат да са разнообразни, само че както демонстрира здравната процедура, най-честите предпоставки за този здравословен проблем при котките е запекът, хранително отравяне и инфекциите.

Какви са аргументите?

Съществуват разнообразни фактори, които могат да предизвикат болките в региона на корема при котката, като постоянно това е развиването на болести на стомашно-чревния тракт и пикочната система.

1. Запекът постоянно може да тревожи любимеца ви, в случай че не го храните вярно, както и заради попадането на непознати тела или чревни паразити. Питомците с това недоволство стартират да мяукат друго от нормално и си проличава, че котката я тормози нещо. Също по този начин, може да бяга безредно в дома, пробвайки се постоянно да се изходи.

2. Инфекциите могат също по този начин да провокират мощни болки в корема на котката. Някои от тях са доста рискови и даже са животозастрашаващи. Животното може да има компликации при храносмилането на употребяваната храна - диспепсия. Често общото положение се утежнява, температурата се покачва, изпражненията се нарушават (понякога в него участва кръв).

3. Алергичната реакция при котката е другата допустима причина за болките. Това води до погрешно храносмилане при котката и непрекъснато струпване на газове. Вследствие на това се разтяга коремната стена, от където идва и мъчителното чувство при животното. Това води до нарушена дефекация, както и продължителен запек при котката, в случай че не се лекува.

4. Панкреатитът при котката също не трябва да се подценява, като той се дели на изострен и продължителен. Първото положение се характеризира със мощна опасваща болежка, а второто - с тъпа. Ако котката страда от това заболяване, тогава в нейните изпражнения може да има примеси на кръв.

 котка със стомашни проблеми при ветеринар

5. Отравянето при котката още веднъж може да докара до мощни коремни болки. Именно по тази причина е доста значимо да внимавате какво яде котката ви.

Разбира се, че това са едни от най-честите аргументи, само че както и сами се досещате, болките в корема при котките могат да бъдат провокирани от доста разнообразни фактори. Във всеки един случай обаче, в случай че забележите че котката ви не се усеща добре, би трябвало да посетите ветеринар.

Понякога лекуването включва и хирургическа интервенция или е единствено медикаментозно, т.е. според от аргументите на болките. Правилната диагностика е извънредно значима и единствено професионален ветеринар ще може да разберете, какъв е здравословния проблем на любимеца ви.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР