Болка от дясната страна на тялото може да се появи

...
Болка от дясната страна на тялото може да се появи
Коментари Харесай

Кога болката в дясно е опасна?

Болка от дясната страна на тялото може да се появи поради разнообразни аргументи. Тъй като в тази част на тялото има жизненоважни органи, в никакъв случай не би трябвало да пренебрегвате болката в гърдите или корема.

Много хора се опасяват, че може да става въпрос за сърдечен удар при остра или дърпаща болежка в гърдите. Това, обаче, рядко е повода.

Има доста аргументи, заради които усещаме болежка в дясната страна на гръдния панер.

Може да става въпрос за камъни в жлъчката или жлъчния мехур, камъни в бъбреците, чернодробно заболяване, чревно инфектиране и газове в храносмилателния тракт.

Малко по-силната болежка може да бъде обвързвана с пневмония, увреждане на ребрата или увреждане на гръдния мускул.

В взаимозависимост от повода за болката под ребрата от дясната страна, тя може да бъде лека, тъпа или чувство за парене.

Въпреки че не всички болки в дясната страна са животозастрашаващи, би трябвало да посетите Вашия доктор, с цел да определите повода.

От дясната страна се намират черен дроб, злобен мехур и десен бъбрек.

Всяко инфектиране или зараза в тези органи може да аргументи болежка в гръбначния дирек и горната част на корема.

Тъй като сърцето ви е в центъра на гръдния панер, леко вляво, болката, обвързвана със сърцето, нормално се усеща в лявата част на гръдния панер.

Болката от дясната страна под ребрата може да породена от следните положения:

камъни в жлъчкатачернодробно заболяванекамъни в бъбрецитепанкреатитвъзпаление на шийката на маткатаподуване на коремапроблеми с белите дробовевъзпаление на плевратапневмониярак на белите дробовехраносмилателни проблемисиндром на раздразнените червавъзпалително заболяване на червата

Трябва неотложно да посетите Вашия доктор, в случай че почувствате неочаквана, необяснима болежка от дясната страна.

Вие също би трябвало да посетите доктор, в случай че с изключение на болежка в гърдите имате един или повече от следните признаци:

Вижте още: Домашна примес за намаляване

ненадейно стягане в гърдите, напън или мощна болежка под гърдитеболка под ребрата, която се популяризира към челюстта, лявото рамо или гърбаускорен пулс и дишанегаденевиене на святмного ниско кръвно наляганетреска и настинка

Болката може да бъде породена поради кривия гръбначен дирек.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР