Боливийската полиция залови втората по големина пратка с наркотици в

...
Боливийската полиция залови втората по големина пратка с наркотици в
Коментари Харесай

Боливия залови кокаин за 450 милиона долара

Боливийската полиция залови втората по величина пратка с опиати в историята на страната, като конфискува повече от 7,2 тона кокаин, предопределен за Белгия, на улична стойност от близо половин милиард щатски $, сподели вътрешният министър на страната Едуардо дел Кастильо, представен от Ройтерс.

Операцията е осъществена във високопланинския регион на Боливия Писига, на границата с Чили. Наркотиците са били скрити в два камиона, пренасящи остаряло желязо за експорт в Европа през чилийски пристанища на Тихия океан.

Дел Кастильо заяви, че продавачът на опиатите е избягал от страната в Съединени американски щати, за като съгласно него е отговорна изтекла информация от прокуратурата в медиите.

През януари боливийската полиция организира най-голямата интервенция за битка с опиатите в страната, като залови повече от 8 тона кокаин, също на границата с Чили.

Боливия е един от най-големите производители на кока в света, суровината, употребена за производството на кокаин. Службата на Организация на обединените нации за опиатите и престъпността означи доста нарастване на доставките на опиата от Южна Америка, постоянно за Европа.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР