Болезненото 50-годишно чакане приключи! Канзас Сити Чийфс се окъпаха със

...
Болезненото 50-годишно чакане приключи! Канзас Сити Чийфс се окъпаха със
Коментари Харесай

След половин век: Канзас пак спечели Супербоул

Болезненото 50-годишно очакване завърши! Канзас Сити Чийфс се окъпаха със популярност на Супербоул LIV, осъществявайки поврат в последната четвъртина против Сан Франциско 49-ърс, с цел да завоюват финала на НФЛ с 31:20.

Феновете на Канзас чакаха от 1970-а година за повторното повдигане на трофея " Винс Ломбарди " (по това време купата даже не е била именувана), а Сан Франциско ще би трябвало да се помири с ново проваляне в Супербоул. " Найнърс " имат пет триумфа, само че последният е от 1995-а, а през 2013-а също отстъпиха в борбата за оценката от Балтимор Рейвънс.

24-годишният куотърбек на " вождовете " Патрик Махоумс се трансформира в суперзвезда още във втория си сезон в НФЛ, а в този момент с шампионски пръстен на сметката си оправда статута си на най-вълнуващия и (вероятно) най-хубав състезател в американския футбол.

Той не блесна с нещо извънредно в Супербоул LIV, само че направи значими отигравания в основни мигове от финала, най-много през второто полувреме. Деймиън Уилямс преодоля 38 ярда и осъществя решителния тъчдаун в интерес на Чийфс, които съумяха значително да тушират мощното нахлуване и рисковата игра на земя на Сан Франциско.

Заради основни отигравания във владенията на " вождовете ", които доведоха до тъчдауните, Патрик Махоумс получи премията за MVP на финала и стана най-младият футболист в историята, който я получава.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР