Боксьорките от националния отбор научиха пътя, който трябва да изминат,

...
Боксьорките от националния отбор научиха пътя, който трябва да изминат,
Коментари Харесай

Българките научиха имената на съперничките си на Световното по бокс за жени

Боксьорките от националния тим научиха пътя, който би трябвало да изминат, с цел да стигнат до медалите на Световното състезание за дами.

Шампионатът на планетата започва през днешния ден в Истанбул, Турция. Записани за присъединяване са над 400 състезателки от 93 страни. България ще бъде показана от 6 боксьорки.

Носителката на Купа „ Странджа “ за тази година Светлана Каменова ще стартира офанзивата на медалите непосредствено от втория кръг. Тя ще мери сили с Лосада от Пуерто Рико. Мачът им е в категория до 57 кг.

Световната и трикратна европейска шампионка Станимира Петрова (54 кг) пък я чака дуел с американката Патрисио.

Севда Асенова (48 кг) ще се изправи на старта против представителката на Таджикистан Косимова. Златислава Чуканова (50 кг) ще срещне в първия кръг украинката Олга Шалимова.

Габриела Димитрова качи категория и в Истанбул ще боксира при 60-килограмовите. Нейна съперничка ще бъде Ву от Тайван. При 63-килограмовите Аслъхан Мехмедова ще срещне в първия кръг египтянката Мохамед.

Главният треньор на женския ни народен тим по бокс Ангел Ангелов е оптимист и чака мощно показване на българките.

" Разполагаме с отличен тим, като всяко от девойките има капацитет за орден. Разбира се, главните погледи са ориентирани към най-опитните и титулувани в състава – Станимира Петрова и Светлана Каменова, само че и другите не ги отписваме. Възлагаме очаквания и на тях, че могат да вземат медали “, сподели опитният експерт.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР