Боксьорките от националния отбор на България научиха пътя, който трябва

...
Боксьорките от националния отбор на България научиха пътя, който трябва
Коментари Харесай

Националките на България по бокс научиха жребия си за Световното

Боксьорките от националния тим на България научиха пътя, който би трябвало да изминат, с цел да стигнат до медалите на Световното състезание за дами в Ню Делхи, Индия. Жребият за обособените категории за шампионата бе изтеглен по-рано през днешния ден. Първите мачове стартират на следващия ден, 16 март.

Бронзовата медалистка от предходната година и европейска шампионка Севда Асенова (48 кг) ще срещне на старта националката на Непал Сусма Таманг. Златислава Чуканова (50 кг) ще се изправи против Айра Вийегас (Филипини), а вицешампионката на Стария континент Венелина Поптолева (52 кг) стартира присъединяване си против виетнамката Нгок Нгуйен.

Жребият отреди международната и трикратна европейска златна медалистка Станимира Петрова (54 кг) да пропусне първия кръг. Тя чака победителката от мача сред Юджи Ли (Китай) и Дженифър Чиен (Микронезия). Вицешампионката на Европа Светлана Каменова ще срещне при 57-килограмовите Ея Чиауи от Тунис, а Аслъхан Мехмедова (60 кг) ще се боксира против Ала Ивашкевич (Беларус).

Националният тим на България за дами е воден на Световното състезание от треньорите Борислав Георгиев и Роман Цветков. Шампионатът е с награден фонд от 2.4 милиона $, които ще бъдат разпределени сред медалистките в обособените категории.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР