Боксьорите ни заминават за Черна гора подготвени и в настроение

...
Боксьорите ни заминават за Черна гора подготвени и в настроение
Коментари Харесай

Боксьорките ни заминават за Черна гора подготвени и в настроение за медали

Боксьорите ни отпътуват за Черна гора готови и в въодушевление за медали. Това стана ясно от днешната конференция в Пресклуб България преди Европейското състезание за дами, което ще се организира сред 14-22 октомври, съобщи кореспондент на БГНЕС. На събитието участваха три от състезателките ни Станимира Петрова, Светлана Каменова и Севда Асенова, както и старши треньорът на националния тим Ангел Ангелов, олимпийският първенец и треньор Петър Лесов, наставникът на юношеските национални тимове Борислав Георгиев и генералният секретар на федерацията Светослав Сапунджиев .
България ще бъде показана от шест състезателки на Европейското в Будва.
„ За подготовката ще приказват персоналните треньори, тъй като последният й стадий протече строго самостоятелно. До тук знаете, че Станимира беше болна, само че тя е стоманена, активизира се. Очакванията ни са за медали, колкото се може по-големи. Надявам се и съм сигурен, че ще се представим освен почтено, само че и мощно. Не желая да недооценявам другите девойки, само че тези три тук съм сигурен, че ще завоюват не просто медали, а хубави медали “, стартира Ангелов, който разгласи състава ни и добави: „ Съставът ни е Севда Асенова (48 кг), Злати Чуканова (50 кг), Вени Поптолева (52 кг), Станимира Петрова (54 кг), Светлана Каменова (57 кг) и Габриела Димитрова (60 кг). Те са надалеч от тези трите тук, само че са в тима от много време, уповавам се да се показват почтено. След Европейското програмата ни е доста разредена, имаме Републиканско, ще търсим шампионати по чужбина, в които да участваме “.

Лесов показа, че не е имало доста спаринг сътрудници . „ Направихме базов лагер на Белмекен, който мина доста добре. Поради липса на спаринг сътрудници, ходихме до Косово, останах доста удовлетворен от спарингите. Като се прибрахме тук се разболяхме, пропуснахме десетина дни от подготовката, продължихме я на Дианабад. Благодарение на братя Джурови, на Румен Руменов, на Ясен, които откликнаха неотложно, направихме 5-6 спаринга и мисля, че сме подготвени за Европейското състезание, да се представим както прилича. Това не е доста добре, че няма спаринг сътрудници, изключително при дамите. Това е ситуацията, търсим оптималното да извлечем в наша изгода. Друга е разликата като се тренира с мъже и дами. Имаме Републиканско състезание “.

„ Тъй като в качеството ми на треньор на юношеските национални тимове, готвейки се за Европейското състезание в Италия, където взехме четири медала, Севда и Светлана от 1 август упражняват с юношите. Нашата подготовка мина добре, напълно играха с момчета. Турнир „ Балкан “ беше в точното време, проверихме къде се намираме, и двете девойки взеха златни медали и се показаха доста добре. Светлана изигра три мача с две боксьорки, разнообразни от европейките, което е добре да играем с друг жанр боксьори, с азиатки, където боксът е друг. Стигнахме до победа в един оспорван край. Миналата седмица участваме на Републиканско за младежи, където направихме 3-4 спаринга. Момичетата да са здрави и да се забавляват, не желая да се нагърбвам с упования “, разяснява Георгиев.

Станимира бе безапелационна, че към този момент е здрава и стимулирана за мощно показване в Черна гора . „ Да, добре съм към този момент, вируси – интервалът е подобен. Важното е, че не беше преди Европейското. Направихме супер подготовка, поисквам триумф на всички девойки, уповавам се да се представим оптимално добре. Винаги упованията са натоварващи, с времето започнахме да привикваме с тях и да се концентрираме върху работата, която би трябвало да вършим. Чувствам се добре, към този момент съм здрава, в добра форма съм, стимулирана съм да покажа най-хубавото от себе си “. Каменова и Асенова допълниха, че подготовката е минал доста добре, нямат упования и най-важното е това, което са упражнявали в залата, да бъде показано на Европейското .
Станимира Петрова.
„ От 14 октомври до 22 октомври. Има поръчки от най-силните страни без Русия и Беларус, ще бъде едно обикновено европейско състезание, ще се излъчва онлайн по канала на Европейската боксова асоциация. От целия тим единствено едно момиче няма орден от огромно състезание, тъй че опитни състезателки са. Венелина Поптолева е международна шампионка за девойки 2013 година в Албена, беше спряла да тренира, в този момент възобнови, тъй че единствено Злати няма орден от огромно състезание, уповавам се в този момент да успее. Към днешна дата ще вземат участие в Париж, по-нататък ще забележим. Не мога да кажа дали са успокоени или не, като имаме настояща информация, тогава ще приказваме. Преди всяка подготовка се вадят критерии “, съобщи Сапунджиев още веднъж Европейското, като приказва и за присъединяване на боксьорите на Олимпиадата в Париж. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР