Боксьори от 105 страни са заявили участие в XXI Световно

...
Боксьори от 105 страни са заявили участие в XXI Световно
Коментари Харесай

Рекордните 650 състезатели от 105 страни ще участват на Световното по бокс за мъже в Белград

Боксьори от 105 страни са декларирали присъединяване в XXI Световно състезание по бокс за мъже, което ще се организира в Белград в края на този и началото на идващия месец, оповестиха от Международната боксова асоциация (АИБА).

Очаква се на кръга в " Щарк Арена " да се качат 650 състезатели, което е връх за международно състезание при мъжете. Те ще си разпределят медалите в 13 категории. За съпоставяне на предходното международно състезание в Екатеринбург през 2009 година спортните категории бяха единствено 8. В сръбската столица на кръга ще се качат международните първенци от Куба Анди Крус Гомес, Рониел Иглесиас, Арлен Лопес, Хулио ла Крус и Ласаро Алварес.

Наградният фонд на международното състезание е внушителните 2,6 милиона $. Шампионите във всяка категория ще получат по 100 000 $. Сребърният орден е 50 000 $, а двамата бронзови медалисти ще получат по 25 000 $.

" Вярвам, че този шампионат ще отвори нова глава в историята на АИБА. Имаме рекорден брой участници, които ще се боксират в 13 нови категории. Това е знак, че боксът усилва силата си в световен мащаб. Ние предоставяме на нашите спортисти най-хубавата опция за триумф и ще създадем всичко по силите си, с цел да осигурим еднакъв късмет на всеки участник. Очаквам с неспокойствие церемонията по откриването в Белгард ", съобщи президентът на АИБА Умар Кремльов.
 Десетима ще се борят за наградата Лев Яшин
Десетима ще се борят за наградата Лев Яшин

Ето кои са те
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР