Боксьорът Кубрат Пулев потвърди, че скоро учредява партия с името

...
Боксьорът Кубрат Пулев потвърди, че скоро учредява партия с името
Коментари Харесай

Може би някой ден, а може би никога. Пулев учредява партия Велика България

Боксьорът Кубрат Пулев удостовери, че скоро учредява партия с името " Велика България ", само че няма да взе участие в изборите на 11 юли, а евентуално напряко за президент наесен. В същото време съобщи, че " може би в никакъв случай " няма да се откаже от боксовия кръг за сметка на политиката и на този стадий се е концентрирал върху спорта.

Въпросът дали и по кое време Пулев ще влезе в политиката се върти от няколко седмици, откакто от консервативната му партия " КОД ". Боксьорът изяви интерес, само че в последна сметка отхвърли. После в изявление за бТВ заяви, че " може би някой ден " ще направи лична партия и.

Според " 24 часа " учредителното заседание на партията към този момент е планувано за 9 юли в хотел " Маринела ". При сходен процес партията няма да може да взе участие в парламентарните избори на 11 юли, само че ще е записана за президентските.

По закон процедурата за основаване на партия стартира със привикване на предприемчив комитет от най-малко 50 души, който би трябвало да одобри учредителна декларация с главните правила и цели. Документът наложително би трябвало да бъде оповестен в минимум в един народен всекидневник. След това в период до три месеца след приемането на декларацията се организира и учредително заседание, на което би трябвало да се съберат най-малко 500 души, които да одобряват правилник и да изберат управление. Ако всичко това бъде изпълнено - партията би трябвало да внесе документите си за регистрация в Софийски градски съд, които да реши дали да ги утвърди или не.

Защо не?
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР