Божидар Андреев спечели титлата в олимпийската категория до 73 килограма

...
Божидар Андреев спечели титлата в олимпийската категория до 73 килограма
Коментари Харесай

Българинът Божидар Андреев завоюва златото на европейското по вдигане на тежести

Божидар Андреев завоюва купата в олимпийската категория до 73 кг на европейското състезание по повдигане на тежести в София.
 божидар андреев Българска телеграфна агенция
27-годишният Андреев реализира дуел от 348 кг и за повторно след 2019 година в Батуми се поздрави със златото от европейско състезание. Постижението на българина е европейски връх.

Роденият в Сливен тежкоатлет поведе в класирането още в изхвърлянето. Той реализира най-хубав резултат в първото придвижване от 155 кг, макар че преди този момент не съумя на 150 кг в първия си опит. В изтласкването Андреев бе даже по-убедителен, като направи три сполучливи опита - на 181, 185 и 193 кг. Още вторият опит в изтласкването обезпечи на българина златото, само че в третия си той съумява да направи връх и да изправи на крайници феновете в " Арена София ".

Със сребърния орден в дуела приключи турчинът Мухамед Фуркан Йозбек с 336 кг (150 кг в изхвърлянето и 186 кг в изтласкването). С бронза остана латвиецът Ритварс Сухаревс, който приключи с 331 кг (154 кг + 177 килограма).

В обособените придвижвания зад Андреев имаше огромни разбърквания. В изхвърлянето втори е Сухаревс със 154 кг, а трети е италианецът Мирко Дзани със 153 кг. Дзани обаче направи нула във в изтласкването, което го извади от сметката за медалите в дуела. Сребърен медалист във второто придвижване е турчинът Йозбек със 186 кг, а с бронз е неговият съотечественик Юсуф Генч със 184 кг.

За България това е трета купа от шампионата в " Арена София ". Преди Андреев златни медали завоюваха Ангел Русев в категория до 55 кг и Габриел Маринов в олимпийската категория до 61 кг. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР