Божествената сила на банка Ватикана Във Ватикана има хранилище за

...
Божествената сила на банка Ватикана Във Ватикана има хранилище за
Коментари Харесай

Тайни и загадки: Кардиналите притежавали машина на времето

Божествената мощ на банка Ватикана

Във Ватикана има вместилище за скъпи старинни документи на Църквата още от 1611 година - времето на папа Павел V. Достъпът до архива постоянно е бил стеснен.

Това ускорява любознанието на търсачи на сензации и разрешава на писатели като Дан Браун да развихрят въображението си.

Според доста историци, в архива на Ватикана би трябвало да се намира и информация за родословното дърво на Исус. Слуховете, че той е бил женен и е имал деца, потеглиха от книгите на Дан Браун, само че и доста историци са на мнение, че това не е единствено художествена небивалица - на практика за Исус се знае доста малко от живота му сред детството и неговата 30-годишнина. Църквата, естествено, няма интерес да разкрива сходни детайлности. Версиите, че разпнатият Исус е оставил наследници, си остава тайна доктрина.

Отец Пелегрино Арнети, умрял през 1992 година, твърдял, че бил " видял " Исус на Тайната вечеря и Наполеон благодарение на устройство, наречено " хроновизьор ", с което можело да се " види " и " запише " което и да било историческо събитие. Според Арнети устройството било изобретено от Енрико Ферми и Вирнер декор Браун - основателите на нуклеарния реактор и на галактическата ракета. След като през 1972 година в италианското списание " La Domenica del Corriere " се появява мистификация - " снимка на Христос ", Ватиканът не разрешава даже споменаването на " хроновизьора " като рисков за обществото. Според някои по-дръзки търсачи на мощни чувства обаче устройството освен е съществувало, само че и още се употребява.

Преди години Копенхагенския музей на еротиката провокира скандал с изказванието, че най-голямата порноколекция в света се съхранява във Ватикана.

Проверка на богохулното изказване на Института " Кинси " посредством предоставени от архива микрофилми отхвърли сходни изказвания. На изкуствоведите обаче е известно, че през XVI век на ученика на Рафаело - Джулио Романо, поръчали да украси стаята за баня на известния кардинал Бибиен със серия от 16 стенописи, изобразяващи разнообразни секс пози. Копия на тези картини може да се видят в книгата " Позите на Аретино ".

" Великият гримоар " се пази във Ватикана, настояват други митове, свързани с архива на църковната страна. " Гримоари " са наричани през Средновековието окултните книги за вълшебства и заклинания, намесени са демони и даже Сатаната. Автори на гримоари са даже римските папи като Лъв и Хонорий. Гримоарът " Le Dragon Rouge " разсънва любознанието на езотериците. Според някои точно той се съхранявал в архивите на Ватикана.

Тайните на Ватикана явно и отсега нататък ще бунят духовете.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР