Божествен чийзкейк, събрал в себе си всички аромати на есента

...
Божествен чийзкейк, събрал в себе си всички аромати на есента
Коментари Харесай

Апетитет тиквен чийзкейк без печене

Божествен чийзкейк, събрал в себе си всички аромати на есента - обичаната тиква, портокал, канела и лешници. Топящ се в устата, запаметяващ се усет, а най-хубавото е, че не се пече.
Необходими артикули:
2 пакета бишкоти
100 г печени лешници
100 г стопено масло
1 ч.л. канела

Продукти за крема:
525 г крема сирене (3 опаковки)
100 г захар
450 г тиквено пюре (вижте по-долу по какъв начин се приготвя)
1 ванилия
кората от половин портокал
200 мл студена сладкарска сметана
канела за поръсване
портокалова кора

Начин на подготвяне:
Тиквеното пюре:
Измийте тиквените части и ги поставете в тенджера с вода, едвам ги покрие, дружно с 1/2 ч.ч. захар. Кипнете и варете тиквата до омекване. Извадете я от водата и отцедете. Намачкайте тънко на пюре с вилица.
Основата:
Смелете лешниците в блендера. Добавете бишкотите и ги блендирайте. След това прибавете стопеното масло и канелата. Блендирайте до еднородност.
Поставете кръга в тортена паница и изсипете трохите. Заравнете и леко притиснете с ръка. Приберете в хладилника, до момента в който приготвите крема.
Крема:
В купа разбийте крема сиренето, дружно със захарта. Добавете тиквеното пюре, ванилията и настърганата портокалова кора. Измийте бъркалките на миксера. Подсушете ги добре. Разбийте сладкарската сметана в обособена купа на меки връхчета и я прибавете в крема. Разбийте с миксер крема до еднородност.
Изсипете крема върху основата и деликатно го заравнете. Охладете няколко часа в ледник и деликатно прокарайте нож по ръба, с цел да отстраните кръга. Поръсете с канела през фина цедилка и настържете повърхностно портокалова кора за декорация.
Източник: vkusnoteka.bg
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР