Богата история, спиращи дъха гледки и легенди, които завладяват фантазията.

...
Богата история, спиращи дъха гледки и легенди, които завладяват фантазията.
Коментари Харесай

17-годишният програмист, който променя дигиталния облик на България

Богата история, спиращи дъха гледки и митове, които превземат фантазията. България има от всичко по доста, само че сме склонни да го одобряваме за даденост или напряко да го забравяме. Затова е хубаво да ни се припомня да се огледаме в близост - дори в случай че това увещание идва чак от Глобалната мрежа. Даже в случай че " За България " онлайн ни споделя един юноша на 17.

Той се споделя Танислав Иванов, към момента е възпитаник, само че това не му пречи към този момент да има лично приложение в App Store и възпитаници, които среща със света на технологиите. На гала в Брюксел неговият уебсайт получи на регистъра на.eu домейн имена EURid в конкуренция с десетки други онлайн планове от цяла Европа.
 Снимка 642513
Източник:

Нещо повече от конкурс

AboutBulgaria ( " За България " ) стартира своя път през предходната година - по време на национално съревнование по осведомителни технологии. " Аз бях избрал уеб категорията. Една от тематиките беше уеб страница за нашата страна - България. Аз избрах тази тематика и започнах работа по уеб страницата ", споделя пред Money.bg Танислав.

Няколко седмици по-късно aboutbulgaria.eu е онлайн. Създателят му обаче взема решение да продължи да го развива. В него има три съществени секции - история на България, забележителности и забавни митове от нашата страна. Танислав приготвя самичък публикациите и ги илюстрира със свои фотоси или с снимки със свободни права.
 Снимка 642512
" При множеството уеб страници (на тази тема), които не са български, виждам, че не схващат тъкмо наличието и дестинациите. AboutBulgaria се написа от българин, който си знае родината и дестинациите, коя информация ще е потребна за потребителите и така нататък ", убеден е той.
 Приключенският туризъм у нас притегли двойно повече задгранични туристи
При този тип туризъм у нас задграничните туристи се удвоиха

Какви са желанията на посетителите

Сайтът има стотици гости, като, въпреки към момента да не е локализиран, измежду тях има значително от разнообразни краища на Европа.

Висока оценка

За втора поредна година aboutbulgaria.eu стана финалист в категорията си за осведомителни уеб сайтове. Това се случва в границите на конкурс, в който единствено през тази година са взели участие 863 уеб страницата от цяла Европа. Класирането се дефинира както от гласовете на публиката, по този начин и от жури, формирано от одобрени експерти в региона на технологиите, наличието и онлайн бизнеса.

Тази година AboutBulgaria получи специфичната премия, която се присъжда на най-хубавия план с създател до 30-годишна възраст.
 Снимка 642514
Източник:

Танислав желае да продължи развиването на уеб страницата си с още забавно и потребно наличие. За него премията е и опция да разпространява плана си. Признава, че има хрумвания по какъв начин да го монетизира, само че това към момента не е приоритет за него.

А вие какво правехте в XI клас?

Танислав учи в СУ " Нешо Бончев " в Панагюрище, в XI клас е. Плановете му включват университет, само че освен: " Вече имам стартирана кариера, не мисля да вървя на открито, избирам да остана тук ".

Като споделя " кариера ", той приказва съществено. Вече има, оповестено в App Store - стратегия за прогноза за времето, само че също така работи и по други планове.
 Церемонията по награждаването
Източник:

Церемонията по награждаването

Остава му време и да преподава - Танислав е част от Telerik School Academy и работи с деца сред V и VII клас: " В момента повеждам " " - работим с едни дребни компютърчета, учим се на образно програмиране, на уеб програмиране с HTML и CSS, цифрови умения - по-безопасен интернет и така нататък За мен е неповторимо - моите възпитаници доста се радват. Много харесват да им преподава младеж ".

Какво ще каже на тези, съгласно които младежите у нас не вършат нищо градивно? " Това е до индивида - всеки има своите ползи. Още от дребен съм почнал да си работя в тази сфера - с компютрите. Не можеш да накараш на мощ всеки човек да твори - дали с компютри, дали с нещо друго ", прям е Танислав.
 Българските младежи: Зависими от родителите или независими по пътя си
Българските младежи: Зависими от родителите или независими по пътя си

Твърде дългото търсене на " лесното " може да има пагубен резултат върху кариерата на младежите

На няколко пъти в нашия диалог той загатва творчеството - за него то е в света на технологиите. Да твориш в последна сметка значи не просто да създаваш нещо за лично задоволство, а да споделяш. Да предаваш обръщение. Например, че България си коства.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР