Боевете продължават и днес около главната болница в Газа, съобщава

...
Боевете продължават и днес около главната болница в Газа, съобщава
Коментари Харесай

Продължават боевете около болница Ал-Шифа, гинат пациенти

Боевете не престават и през днешния ден към основната болница в Газа, оповестява " Ройтерс ".

Израел твърди, че до момента е ликвидирал над 170 въоръжени мъже при огромната офанзива, която съгласно палестинското министерство на опазването на здравето е предизвикала гибелта и на петима пациенти.

Въоръженото крило на " Хамас " и " Ислямския джихад " съобщи, че техните бойци са взели участие в борби с израелските сили наоколо до болничното заведение Ал-Шифа в град Газа, макар че " Хамас " отхвърля негови бойци да се укриват в оборудването.

в ранните часове в понеделник и претърсиха обширния комплекс, който съгласно военните е обвързван с мрежа от тунели, употребена като база за палестинските бойци.

Министерството на здравеопазването в Газа заяви, че петима ранени палестинци, " обсадени " в Ал-Шифа, са умряли вследствие на отвод от подобаваща грижа, вода и храна през последните шест дни и че положението на други ранени пациенти се утежнява.
 Израелските сили заловили стотици терористи в болница Ал-Шифа
Израелските сили заловили стотици терористи в болница Ал-Шифа

Сред арестуваните са редица военни командири на " Хамас " и " Ислямски джихад "

Израелската войска, която загуби двама бойци в борба в болничното заведение, на собствен ред твърди, че не позволява пострадване на цивилни, пациенти и медицински личен състав там и им обезпечава храна, вода и съответен достъп до опазване на здравето.

Живеещи наоколо до лечебното заведение показват, че израелските сили са взривили десетки къщи и жилища към болничното заведение и са разрушили с булдозери пътища. Близкият частен медицински център - Ал-Хело, също е бил ударен от армията.

Ал-Шифа беше в палестинския анклав преди войната, а понастоящем е една от дребното лечебни заведения в северната част на територията, които работят най-малко отчасти. Освен това в нея са потърсили леговище разселени цивилни.

Управляваната от " Хамас " медийна работа в Газа осведоми, че израелските танкове са поразили няколко здания в болница Ал-Шифа, запалили са хирургично поделение, а към 240 пациенти и техните придружители, както и десетки медицински чиновници са били арестувани.
 Израел подреди цялостна евакуация на цивилните от болница Ал-Шифа
Израел подреди цялостна евакуация на цивилните от болница Ал-Шифа

Над 140 членове на Хамас са убити на територията на болничното заведение

По данни на израелската войска до момента повече от 350 бойци на " Хамас " и " Ислямски джихад " са били арестувани в болничното заведение, а общо 800 души са били разпитани.

През последните дни представители на " Хамас " оповестиха, че, а пациенти и разселени хора и упрекнаха Израел във военни закононарушения.

През ноември предходната година Израел беше подложен на гневни рецензии, откакто войските му за първи път нахлуха в болница Ал-Шифа, които съгласно тях са били употребявани като командни и контролни центрове от " Хамас ".

от началото на израелската атака в линията Газа досега.
 Израел преброи 90 премахнати терористи в болница Ал-Шифа
Израел преброи 90 премахнати терористи в болница Ал-Шифа

Други 160 са задържани
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР