Боевете около Донецк продължават, но скоро идва новата учебна година.

...
Боевете около Донецк продължават, но скоро идва новата учебна година.
Коментари Харесай

Руски учебници: В Донецк се подготвят за новата учебна година

Боевете към Донецк не престават, само че скоро идва новата образователна година. Властите в самопровъзгласилата се Донецка национална република получиха колета с съветски книги и учебници, по които ще учат децата.

Училищата в следената от Русия Донецка област се приготвят за новата образователна година по съветска стратегия и учебници. Премиерът на самопровъзгласилата се Донецка национална република твърди, че всички класове ще бъдат снабдени със наложителните материали.

 
Ще снабдим нашите учебни заведения в Донецката национална република - всички класове, от 1-ви до 11-ти. Имаме история, съветски език, литература, география. Надяваме се, че децата ще учат подобаваща литература и ще придобият нужните познания.
Виталий Хоценко – министър председател на самопровъзгласилата се Донецка национална република 

Лариса Володюк е библиотекар в учебно заведение в Мариупол. Подчертава, че в образователното заведение не е останала нито една украинска книга или учебник.

 
Всички книги и учебници в този момент са съветски. Материалите, които получихме, са чисто нови издания от 2022 година Литературният лист е изцяло освежен.
Лариса Володюк – учебен библиотекар 

В Мариупол доста учебни заведения са съществено развалени от обстрелите. Докато тече реконструкцията им, мнозина няма да са подготвени за новата образователна година.

Друг наложителен проблем е неналичието на учители. Властите в ДНР настояват, че има доста учители доброволци, искащи да дойдат от Русия, с цел да преподават.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР