Боевете между украинските и руските войски в Соледар продължават, отбеляза

...
Боевете между украинските и руските войски в Соледар продължават, отбеляза
Коментари Харесай

Москва призна, че Русия не е превзела Соледар

Боевете сред украинските и съветските войски в Соледар не престават, означи през днешния ден министерството на защитата в Москва, представено от ТАСС. Няколко часа преди този момент съветската частна паравоенна формация " Вагнер " съобщи, че е поела контрола над източноукраинския град.

Въздушнодесантни елементи блокираха северната и южната част на Соледар. Руските въздушно-космически сили нанасят удари по крепостите на врага. В града се борят щурмови отряди, уточни съветското министерство в официално съобщение.

Войските на Москва от седмици се пробват да завладяват този дребен град близо до Донецк, напомня организацията.

Близо 12 часа след изказването на частния военачалник и създател на военната компания „ Вагнер “ Евгений Пригожин, че частите му са сложили под надзор Соледар, а украинските сили са в казан в чертите на града, западни източници не могат да потвърдят, че завладяването на обитаемото място е реалност. Според осведомителните организации и профилираните канали в обществените мрежи към обяд в сряда сраженията в Соледар не престават. „ Нито е високомерен Соледар, нито е обграден Бахмут “, разяснява украинската страна, съобщи OFFnews.bg.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков прикани да се изчакат формалните известия за освобождението на Соледар. „ Няма да бързаме, ще изчакаме формалните известия, само че в напредването има позитивна динамичност “, сподели Песков към 12 по обяд по московско време в сряда.

Приблизително по същото време, когато приказва Песков, представителят на Източната група войски на ВСУ Сергей Череватий разгласи, че украинските бранители не престават да удържат Соледар. „ Руснаците споделят, че той е под техен надзор, само че това е неистина. Изчакайте детайлностите в сводката на Генералния щаб “, съобщи Череватий. Според CNN в града се водят тежки улични боеве и позициите " минават от ръка в ръка ".

Късно в среднощ против сряда основаният преди дни формален канал на Пригожин популяризира негова фотография в изложба на солна мина и два аудиофайла с неговия глас, в които притежателят на ЧВК „ Вагнер “ афишира завладяването и споделя, че броя на пленените украинци ще стане явен на идващия ден. Готвача на Путин прави и особено конкретизиране, че в завладяването на Соледар са взели участие извънредно елементи на „ Вагнер “ и никакви мобилизирани или други елементи на съветската войска.

Има огромна възможност фотографията и записите на Пригожин да са пиар детайл, целящ още веднъж укрепване на ролята на „ Вагнер “ и персонално на самия Пригожин. Отделът за стратегически комуникации (СтратКом) на ВСУ проучва фотографията на Пригожин с наемници в солна изложба и съпоставя солните шахти в региона. Галериите в региона на Соледар се отличават фрапантно от тази, в която се е снимал Пригожин. По всяка възможност Готвача на Путин е направил фотосесия в пещера в региона на Владимировка в Донецка област. Това е на към 150 километра по права линия от Соледар.

" Изглежда, че местонахождението на Пригожин не подхожда на действителността и той не е в Соледарските мини. Елемент на ИПСО (Информационно психическа специфична интервенция, б. р.) от пригожиновите пиари, който е ориентиран към вътрешната публика с цел да оправдае по някакъв метод безумните загуби измежду пандизчиите. Соледар беше, е и постоянно ще бъде украински “, отблязват от СтратКом.

Претенциите на Евгений Пригожин за ексклузивност на " Вагнер " в борбите за Соледар и неговото завладяване бяха опровергани в сряда по обяд и от Министерството на защитата на Русия на брифинг на представителя на ведомството Игор Конашенков. Въпреки, че на Конашенков не може да се има вяра безусловно, той съобщи, че Соледар е блокиран от северна и южна страна от подразделения на Въздушно-десантните войски на Русия. В същото време отново по неговите думи Военно-космическите сили на Русия, както публично назовават съветските Военновъздушни сили, нанасят удари по опорни точки на съперника, а щурмови отряди водят боеве в града. Така с няколко фрази Конашенков опроверга Пригожин в най-малко два пункта: сраженията за Соледар не престават и борбата против ВСУ се води от елитни елементи на армията на Руската федерация - ВДВ и Върховен касационен съд.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР