БОЕЦ внесе официален сигнал за строежа на Турски поток“ на

...
БОЕЦ внесе официален сигнал за строежа на Турски поток“ на
Коментари Харесай

БОЕЦ сезира ЕК, ОЛАФ и Лаура Кьовеши за „Турски поток“

БОЕЦ внесе формален сигнал за градежа на „ Турски поток “ на територията на България до Европейските институции. Информираме и сезираме Брюксел за откритото съветско присъединяване при построяването на газопровода, като представяме и съответни доказателства, както за съветски надзор над плана, по този начин и за присъединяване на български компании закупили техника за милиони лв. с европейско финансиране и откритите нарушавания по подписаните контракти.
Това оповестяват от гражданската организация.

Ето какво още се съдържа в сигнала им:

От гражданските репортажи на БОЕЦ и следствията на Биволъ и BIRD стана ясно, че от месеци градежа на „ Турски поток “ се прави от съветската компания IDC обвързвана с Кремъл и беларуската държавна компания „ Белтрубопроводстрай “.

При визитата ни в офиса на IDC в с. Брусарци бяхме посрещнати от съветски охранители, които демонстрираха експанзия по отношение на репортера на Биволъ, Николай Марченко. Никой чиновник на компанията не пожела да беседва с нас и да отговори на нашите въпроси:

На какво съображение съветската компания IDC изпълнава действия по градежа на „ Турски поток” в България, откакто за реализатор е определена саудитската форма „ Аркад” и в нейният контракт с българската компания възложител „ Булгартрансгаз” няма посочени подизпълнители?
Има ли съветската компания IDC нужните разрешителни и документи за активност и работа на територията на Европейски Съюз?
Как и по какъв метод са влезнали на територията на България съветските и белоруски служащи? Имат ли нужните визи, разрешителни за работа, трудови контракти, застраховки и подготовка?
Защо съветска компания с съветски служащи и техника строят „ Турски поток”, откакто българският министър председател Бойко Борисов твърди, че Русия няма нищо общо с този план?

При осъществената инспекция БОЕЦ установихме, че беларуската компания „ Белтрубопроводстрой” е отстранена от присъединяване в сходен план в Литва и изгонена през 2019г. от държавното управление на страната с претекстовете, че съставлява опасност за националната сигурност на Литва и ползите на Европейски Съюз поради връзки с „ Газпром “ и съветските разследващи служби. В същото време тази компания строи „ Турски поток” в България без надзор и изцяло непрозрачно.

Сезираме Европейска комисия, ОЛАФ и Лаура Кьовеши и за разслeдванията на Биволъ и BIRD за откритите на място чисто нови камиони и техника, закупени от български компании по Оперативна програма „ „ Иновации и конкурентоспособност “. Разследващите публицисти откриват редица нарушавания на подписаните контракти за европейско финансиране.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР