БНТУ нас започна делото срещу 21-годишния Мартин Трифонов, обвинен за

...
БНТУ нас започна делото срещу 21-годишния Мартин Трифонов, обвинен за
Коментари Харесай

Делото за убийството на Кристин от Сотиря тръгна при съкратено съдебно следствие

БНТ

У нас стартира делото против 21-годишния Мартин Трифонов, упрекнат за жестокото ликвидиране на 7-годишната Кристин от село Сотиря предишното лято. Страните одобриха да се приложи кратко правосъдно разследване. Три са обвиняванията, повдигнати на Мартин - за блудничество, за обезчестяване и ликвидиране по нечовечен и непосилен метод. За първи път околните на детето видяха обвинявания за закононарушението в правосъдната зала.



21-годишният Мартин Трифонов беше доведен в правосъдната зала в Сливен от болничното заведение на Софийския затвор. Той резервира безмълвие и отхвърли да дава пояснения за дейностите си, само че пред съда съобщи, че схваща в какво е упрекнат. Не се изправи пред правосъдния състав поради прострелната рана в крайници, получена по време на задържането му. В правосъдната зала не беше позволен контакт сред околните на момиченцето и обвинявания за закононарушението.
Милка Георгиева, баба на Кристин: Той просто няма думи и очи да ме види. Аз съм една баба, засегната с отнета внучка от ръцете ми, имам и тетрадка, в която ѝ пиша всеки ден какво става. Аз се опасявах в действителност да го видя очи в очи, само че той нямаше. Поисках правото да го видя и да му задам въпросите, само че не бяха позволени моите претенции.
Страните по делото одобриха да бъдат употребявани показанията на очевидците и заключенията на движимостите лица, дадени по време на досъдебното произвеждане. На идващото съвещание ще бъдат изслушани единствено правосъдният доктор и четирима очевидци на гражданските ищци. Исковете, признати от съда, са на обща стойност от 600 000 лева за майката, бабата и дядото на момиченцето.
Сиво Сивов, юрист на околните на Кристин: Ние ще желаеме пожизнен затвор без право на подмяна. Аз съм сигурен, че съдът ще се съобрази с нашето искане, защото има смяна на закона, откакто беше изменен Наказателен кодекс в Народното събрание, по отношение на настояванията, които бяха направени от нашите жители.
Следващото съвещание по делото е планувано за 30 януари. Обвиненият за закононарушението остава с непроменена мярка - задържане под стража.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР