БНТ Министърът на транспорта Христо Алексиев провери на място акцията по

...
БНТ
Министърът на транспорта Христо Алексиев провери на място акцията по
Коментари Харесай

Транспортният министър за акцията със заседналия кораб: Ще проверя кой е спал по веригата

 БНТ Министърът на превоза Христо Алексиев ревизира на място акцията по изтеглянето на заседналия край Камен бряг транспортен съд " Вера Су ", заяви Българска национална телевизия.

Престъпна безнаказаност години обратно във времето - по този начин министърът разяснява дейностите по акцията досега.

Той изясни, че в закона е ясно записано, че страната би трябвало да има отговорност и ресурсна обезпеченост при такива случаи.

Отново сме в обстановка за избрани дни ние да вършим нещо, което с години не е свършено, безапелационен е министърът.

Той добави, че чака на място да дойде шефът на " Морска администрация ".

Учудващо за мен, " Морска администрация " е дала прекомерно доста време на корабособственика да реагира, по тази причина с моя мобилизирахме всички налични запаси освен в страната, само че и в частните компании. Никой нищо не е приключил години обратно и в този момент ние като екшън герои би трябвало да решаваме тази обстановка и ще я решим, безапелационен е транспортният министър.

Алексиев изясни, че е приказвал персонално с най-хубавата компания в света " Салвиш " за избавяне на кораби, която е спасявала " Курск ". В момента се приготвя проект за избавяне на кораба, т.е. наложи се с персонални контакти да реагираме, сподели още министърът.

Ще ревизира кой е спал по веригата и не си е приключил работата и ще бъда безусловно праволинеен. Лично аз поемам случая, разясни Алексиев като съобщи, че ще има и уволнения.

Току що организирах диалог с Военноморските сили - има едни 4-тонни котви, които могат да укрепят кораба с цел да не разбие от мощните талази. Притеснявам се и за екипажа, в този момент ще разясняваме дали е безвредно те да останат на кораба, добави Алексиев.

Забелязваме нерегламентирани контакти и дейности от страна на администрацията и по тази причина ще потърсим отговорност, безапелационен е той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР