БНТ-Русе помогна на бездомник, изпаднал в безпомощно състояние. След намесата

...
БНТ-Русе помогна на бездомник, изпаднал в безпомощно състояние. След намесата
Коментари Харесай

Екип на БНТ-Русе помогна на бездомник да получи медицински грижи

БНТ-Русе оказа помощ на скитник, изпаднал в безпомощно положение. След намесата на екипа ни той е опериран гратис и ще получи документи за идентичност. За случая алармираха наши фенове, които от две седмици се пробват да спасят мъжа.

Русе

63-годишният Ангел Маринов е работил в „ Топлофикация “ – Русе, само че го съкратили и останал без работа. Не след дълго изгубил и дома си. От няколко години живее в необитаема сграда на улица „ Канлъ дере “.

В началото на тази година обаче здравословното му положение се влошило и той към този момент не може да върви.
Ангел остава да лежи на улицата в продължение на две седмици. Храна и чисти облекла получавал от съседи, които няколко пъти са подавали сигнал на телефон 112.

Марияна Петрова
„ Като се стопи последният сняг, му видях краката. Те са измръзнали. Извиках кола за спешна помощ. За ампутация са и двата крайници. Прибраха го, само че тъй като няма персонална карта и осигуровки, няма по какъв начин да го одобряват, нито да му оказват помощ и го върнаха отново тук. “
Екипът ни потърси подпомагане от Дирекция „ Здравни и обществени действия “ към община Русе. За да ревизират случая, на място дойдоха обществени служащи.

Мариела Личева – шеф на Дирекция „ Здравни и обществени действия “ в община Русе
„ Вече работим по случая. Първо да бъде разпознато това лице. Организирали сме се с медицински център „ Медика “. Чакат го, ще го посрещнат, ще го изкъпят и надлежно незабавно ще му се окаже първа помощ и ще му създадат интервенция, тъй като той е в сериозно положение. “
Като се възвърне след интервенцията, Ангел Маринов ще бъде освидетелстван от ТЕЛК, с цел да получи правото да бъде настанен в дом за хора с увреждания.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР